Χαρακτηρίζεται ως «φρικτή ιδέα» από επιστήμονες, αποθεώνεται από τους κατασκευαστές του…
Το πρώτο αντισυλληπτικό εμβόλιο της Humanity βρίσκεται ήδη σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα στο The Atlantic .

Με πιο απλά λόγια: ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, με επιστήμονες να το χαρακτηρίζουν «φρικτή ιδέα», η οποία πιθανώς να στειρώνει για πάντα τον κάθε οργανισμό.

Όπως γράφει μεταξύ άλλων το «The Defender»:

Η δημοσιογράφος Katherine J. Wu, Ph.D. , περιέγραψε το εμβόλιο, όπως το οραματίστηκε ο κατασκευαστής του, καθηγητής Gursaran Pran Talwar , δηλώνοντας ότι θα ήταν:

«Μια νέα μορφή αντισύλληψης που θα μπορούσε να εμποδίσει την εγκυμοσύνη! Φθηνό, διακριτικό και εύκολο στη διαχείριση, λιγότερο επεμβατικό από μια ενδομήτρια συσκευή και πιο βολικό από ένα καθημερινό χάπι».
«Θα παρακάμψει τις ακατάστατες, μερικές φορές επικίνδυνες παρενέργειες, όπως η αύξηση βάρους, οι εναλλαγές της διάθεσης και οι σπάνιοι αλλά επικίνδυνοι θρόμβοι αίματος και τα εγκεφαλικά»
Αντί να διαταράξει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, όπως κάνουν οι ορμονικές μορφές ελέγχου των γεννήσεων, το εμβόλιο χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη εμποδίζοντας τη γονιμοποίηση.
Ο Talwar ανέπτυξε για πρώτη φορά το εμβόλιο και κατοχύρωσε μια εκδοχή του στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Αυτή η έκδοση, που προοριζόταν να είναι αποτελεσματική για δύο χρόνια προτού χρειαστεί αναμνηστική δόση, αναφέρθηκε ότι ήταν « σχεδόν 100% αποτελεσματική».

Ο Talwar, πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ανοσολογίας της Ινδίας, είπε στην Wu ότι ανέπτυξε το εμβόλιο επειδή γνώριζε γυναίκες στην Ινδία που αγωνίζονταν να ταΐσουν πολύτεκνες οικογένειες, αλλά ήταν δυσαρεστημένες με τις υπάρχουσες μορφές αντισύλληψης.

Είπε ότι ήθελε να φτιάξει κάτι, «χωρίς όλα τα προηγούμενα προβλήματα», έτσι δημιούργησε ένα εμβόλιο που θα εξουδετερώνει την ορμόνη της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG), γνωστή ως «ορμόνη εγκυμοσύνης», επειδή είναι απαραίτητη για την εμφύτευση γονιμοποιημένων ωαρίων.

Αλλά ο Brian Hooker, Ph.D., PE , επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος για την Προστασία της Υγείας των Παιδιών , είπε ότι ένα τέτοιο εμβόλιο «είναι μια απολύτως φρικτή ιδέα».

Ο Χούκερ είπε στο The Defender:

«Τόσα πολλά μπορεί να πάνε στραβά αν «ανοσοποιήσουν» μια γυναίκα με hCG ίδια με την ορμόνη που παράγει ή να κάνουν το ίδιο σε άνδρες με πρωτεΐνες σπέρματος για να επιτεθούν στο δικό τους σπέρμα, στο σημείο παραγωγής.
«Το μεγάλο ερώτημα που έρχεται στο μυαλό είναι η «αναστρεψιμότητα». Είναι πολύ δύσκολο να απενεργοποιήσετε μια ανοσολογική απόκριση με Β-κύτταρα μνήμης αφού έχει ενεργοποιηθεί. Ο φόβος μου είναι ότι πολλοί θα έμεναν μόνιμα στείροι από αυτό το είδος εμβολίου.
«Επίσης, τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η τεχνολογία που σχετίζονται με την αυτοανοσία είναι μυριάδες. Ουσιαστικά, παρακινώντας το σώμα να επιτεθεί σε ανθρώπινες πρωτεΐνες, βάζετε επίσης ανθρώπινους ιστούς, συμπεριλαμβανομένων πρωτίστως ζωτικών αναπαραγωγικών οργάνων, στην γραμμή πυρός για πολλές σκληρές φλεγμονώδεις διεργασίες που σχετίζονται με μια ανοσολογική απόκριση.
Η Mary Lou Singleton, μαία και οικογενειακή νοσοκόμα, εξέφρασε επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια. Είπε στον Defender:

«Αυτό θα ήταν το πρώτο εμβόλιο που σχεδιάστηκε για να προκαλέσει μια ανοσολογική απόκριση ενάντια σε μια φυσιολογική, υγιή σωματική διαδικασία.
«Όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί που αναπαράγονται σεξουαλικά, το ανθρώπινο σώμα είναι οργανωμένο γύρω από το αναπαραγωγικό μας δυναμικό.
«Δεν έχουμε ιδέα ποιες μπορεί να είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες του εν λόγω προγραμματισμού του ανοσοποιητικού συστήματος για να επιτεθεί στο μέρος του σώματός μας που διατηρεί την πρώιμη εγκυμοσύνη, αλλά γνωρίζουμε ότι η ιστορία της ιατρικής είναι γεμάτη από ακούσιες συνέπειες».

el.gr