Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να απορρίπτει κάθε πρόταση για εκεχειρία και κατάπαυση πυρός, ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έχει περικυκλώσει και βομβαρδίζει ανελέητα την πόλη της Γάζας, υποστηρίζει ότι είναι έτοιμος να εισβάλλει.
Παρά το έγκλημα και το χάος που έχουν προκαλέσει οι 35.000 τόνοι εκρηκτικών που έχουν ρίξει οι Ισραηλινοί και που έχουν οδηγήσει στον θάνατο πάνω από 10.000 ανθρώπους, εκ των οποίων τα 4.000 είναι παιδιά, Ισραηλινός υπουργός δεν απέκλεισε την ιδέα ρίψης μιας ατομικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας έτσι ώστε να … σκοτωθούν όλοι.
Αν και οι δηλώσεις αυτές καταδικάστηκαν από το Ισραήλ και ο υπουργός τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος, δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να προμηθεύσουν το Ισραήλ με … έξυπνες βόμβες.
Ο Netanyahu υποστήριξε πως είναι πολύ πιθανό μετά την εξόντωση της Hamas, το Ισραήλ να αναλάβει για ένα αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα τη διακυβέρνηση και την «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας.
Πρόκειται για μια λύση που μάλλον θα έρθει να δημιουργήσει νέα αδιέξοδα.

Ισραήλ: Καμία κατάπαυση πυρός

Το Ισραήλ θα αναλάβει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας επ’ αόριστον αφού τερματιστεί ο πόλεμος με την Hamas υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, ο οποίος μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και ερωτηθείς για το ποιος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του παλαιστινιακού θύλακα μετά τον πόλεμο, είπε «αυτοί που δεν θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο της Hamas».
«Το Ισραήλ θα αναλάβει, επ’ αόριστον, τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό θύλακα.
Καθώς είδαμε τι γίνεται όταν δεν την έχουμε.
Όταν δεν έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια, βλέπουμε την έκρηξη της τρομοκρατίας της Hamas σε κλίμακα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε» υποστήριξε ο Netanyahu, ο οποίος απέρριψε την ιδέα κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας εάν προηγουμένως δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι όμηροι.
Πάντως, δεν απέκλεισε μικρές παύσεις στις στρατιωτικές επιχειρήσεις για να διευκολυνθεί η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και η αποχώρηση των αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη.

Έτοιμοι για εισβολή

Ο ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει την πόλη της Γάζας, την οποία εξακολουθεί να βομβαρδίζει αδιάκοπα.
Όπως υποστηρίζει, έχει αποκόψει τη βόρεια Γάζα από την υπόλοιπη περιοχή και δηλώνει έτοιμος να εισβάλλουν οι δυνάμεις του πεζικού, σηματοδοτώντας μια ακόμα πιο αιματηρή φάση του πολέμου που έχει ήδη ξεπεράσει τις 30 ημέρες.

Σενάριο ατομικής βόμβας

Εν τω μεταξύ, αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Amichai Eliyahu, ο οποίος υποστήριξε στο ραδιοφωνικό σταθμό Kol BaRama ότι θα μπορούσε να είναι μια επιλογή η ρίψη ατομικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας για να σκοτωθούν όλοι.
Οι δηλώσεις αυτές που προκάλεσαν οργή σε όλο τον αραβικό κόσμο, προκάλεσαν και την αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες έκαναν λόγο για απαράδεκτες δηλώσεις και κάλεσαν όλα τα εμπόλεμα μέρη να απέχουν από τη χρήση «ρητορικής μίσους».
«Ο πρωθυπουργός Netanyahu και η ισραηλινή κυβέρνηση αποκήρυξαν αυτές τις δηλώσεις, τις οποίες κι εμείς βρίσκουμε εντελώς απαράδεκτες» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department.
Σημειώνεται πως η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η συμμετοχή του ακροδεξιού υπουργού σε «κάθε κυβερνητική συνεδρίαση» μέχρι νεοτέρας.

Hamas: Δεν σταματάμε

Από την πλευρά της η Hamas υποστηρίζει ότι δεν πρόκετιαι να απελευθερώσει τους ομήρους και ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται στη Λωρίδα της Γάζας.