Δεν πρόλαβε να πατήσει το έδαφος του Ισραήλ ο Μπαιντεν κι επιβεβαίωσε στο ακέραιο όσα ιστορικώς έχουν διατυπωθεί για τις…στενές, ενίοτε κι «ανάρμοστες» πολιτικά σχέσεις των δυο χωρών..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  μάλιστα είπε στον Ισραηλινό ηγέτη ότι ο φονικός βομβαρδισμός ενός νοσοκομείου της Γάζας “φαίνεται σαν να έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς”.

“Το θέμα είναι, ότι λυπήθηκα βαθιά και εξοργίστηκα από την έκρηξη του νοσοκομείου στη Γάζα χθες, και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται σαν να έγινε από την άλλη ομάδα, όχι από εσάς”, είπε στον Νετανιάχου μετά την άφιξή του στο Ισραήλ την Τετάρτη.

“Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν είναι σίγουροι, οπότε έχουμε πολλά – πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά πράγματα”.

Πρόσθεσε δε ότι με όσα έχει κάνει η Χαμάς ο ISIS πια φαντάζει κάπως πιο εχέφρων. 

 
Οι αρχές στη Γάζα δήλωσαν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη φονική έκρηξη στο νοσοκομείο, ενώ οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι οι πληροφορίες τους έδειξαν ότι μια “αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας” από την παλαιστινιακή ομάδα Ισλαμική Τζιχάντ ήταν υπεύθυνη για την έκρηξη που άφησε εκατοντάδες νεκρούς.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ εντείνεται η διεθνής ανησυχία για τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός στην σημερινή του ενημέρωση επέμεινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει δική του ευθύνη για το πλήγμα στο νοσοκομείο στη Γάζα το οποίο αποδίδει σε αποτυχημένη εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε από το έδαφος της Λωρίδας και από τους τρομοκράτες της Χαμάς, προσκομίζοντας και σχετικά βίντεο αλλά επικαλούμενος και και τηλεφωνικές επικοινωνίες. 

«Πρώτον, επιβεβαιώσαμε ότι δεν υπήρξαν πυρά των IDF από ξηρά, θάλασσα ή αέρα που έπληξαν το νοσοκομείο.

Δεύτερον, το σύστημα ραντάρ μας εντόπισε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τρομοκράτες από τη Γάζα την ώρα της έκρηξης. Θα σας δείξω την ανάλυση της τροχιάς από τον καταιγισμό των ρουκετών που επιβεβαιώνει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κοντά στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ανεξάρτητα βίντεο που δείχνουν την αποτυχία της εκτόξευσης των ρουκετών και τη συνεχή συνέχιση της πτήσης των ρουκετών προς το έδαφος με τη Λωρίδα της Γάζας να πέφτει στον περίβολο του νοσοκομείου.

Τρίτον, έχουμε πληροφορίες, κάποιες από τις οποίες θα μοιραστούν εδώ, για επικοινωνία μεταξύ τρομοκρατών που μιλούν για εσφαλμένη εκτόξευση ρουκετών. Οι τρομοκράτες αντιλαμβάνονται ότι η ρουκέτα έχει εκπυρσοκροτήσει λάθος και έκαναν συγκεκριμένη αναφορά στο νοσοκομείο al-Ahli al-Arabi.», ανέφερε χαραακτηριστικά σήμερα το πρωί εκπρόσωπός του, Ντανιελ Χάγκαρι. 

Υποστήριξε ότι περίπου 450 παλαιστινιακές ρουκέτες δεν έχουν πετύχει τους στόχους τους από τις 7 Οκτωβρίου, όταν εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, και ότι η έκρηξη στο νοσοκομείο προκλήθηκε από μια τέτοια περίπτωση.» 

Από χθες βίντεο επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς των σραηλινών δυνάμεων ότι ο πύραυλος που έπληξε το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στη Γάζα και προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων και τον τραυματισμό πολλών προήλθε από τρομοκρατικό θύλακα της περιοχής, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.