A fireball erupts during Israeli bombardment of Gaza City on October 9, 2023. Israel imposed a total siege on the Gaza Strip on October 9 and cut off the water supply as it kept bombing targets in the crowded Palestinian enclave in response to the Hamas surprise assault it has likened to the 9/11 attacks. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP)

Απ την αρχή καταθέσαμε την έκπληξη και την ..υποψία μας συνάμα για την έκταση του αιφνιδιασμού·(;) της περιβόητης Μοσαντ στην επίθεση τις Χαμάς όταν μάλιστα ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα απαιτεί μήνες σοβαρής προετοιμασίας , μεταφοράς όπλων, δυνάμεων κτλ στα επίκαιρα σημεία στη Γάζα..Επίσης στη συνέχεια ,στηλιτεύσαμε τις φρικαλεοτητες της Χαμάς αλλά και την αγριότητα της σαν ….έτοιμης από καιρό Ισραηλινής αντιδράσεως ,αλλά και τον κυνισμό της απροκάλυπτης προθέσεως των δυνάμεων του Τελ Αβιβ να μην μείνει…Παλαιστινιακό ρουθούνι στην περιοχή… Το 1974 , το τραγικό δικό μας 1974 ,όλα φάνηκαν αιφνιδιαστικά αλλά απεδείχθησαν καλά μελετημένα από Αμερικανούς-Βρετανους, Τούρκους ,Έλληνες παλαιοπολιτικους και τον μοιραίο Μακάριο,με στόχο την «Παλινόρθωση» στην Ελλάδα, αμαλωμασι του Κυπριακού εδάφους, για να μην θυμηθούμε το 1922 του εθνικού ολετηρα Μπενυ Σελον…Μηπως, λέμε μήπως πάμε για Εθνοκάθαρση από …πριν σχεδιασμένη με όχημα την Χαμάς εν άγνοια τις προφανώς όπως το 1974 έγινε με Ιωαννιδη; Δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί και τις αυριανές «Ρηξεις» ζωντανά γύρω στις 22:00..

Tzafnews.gr

Το Ισραήλ έχει δώσει διορία στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τα νότια, την ώρα που διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εγκλήματα πολέμου και συλλογική τιμωρία αμάχων στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι «ετοιμάζεται να επεκτείνει την επίθεση» στη Γάζα, υπονοώντας πως σύντομα θα ξεκινήσει την χερσαία εισβολή στον πολιορκημένο θύλακα.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του, ο στρατός ανέφερε ότι σχεδιάζει μια «ευρέως φάσματος» πολεμική επιχείρηση, που θα περιλαμβάνει «συντονισμένη επίθεση από αέρα, θάλασσα και ξηρά».

«Διάφορα τάγματα και δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί σε όλο το Ισραήλ προκειμένου να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα για τα επόμενα στάδια του πολέμου, ειδικά για τη μεγάλη χερσαία επιχείρηση», ανέφερε ο στρατός.

Στο ίδιο ο μήκος κύματος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός:

Αφού περιόδευσε στα κιμπούτς Μπε’ερί και Κφαρ Αζά – δύο από τις κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο κατά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα – έστειλε ένα ακόμη μήνυμα για την επόμενη φάση του πολέμου που έχει εξαπολύσει το Ισράηλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μοιράστηκε ένα βίντεο στο Χ, που τον δείχνει να επισκέπτεται και να συνομιλεί με τους στρατιώτες του ισραηλινού στρατού. Στην ανάρτηση γράφει: «Με τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή. Είμαστε όλοι έτοιμοι».

Νωρίτερα το Σάββατο, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι τα καταφύγιά της στη Γάζα «δεν είναι πλέον ασφαλή», ενώ προειδοποίησε ότι το νερό τελειώνει για τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους του πολιορκημένου θύλακα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, περισσότεροι από 320 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών που δολοφονήθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον αυτοκινητοπομπών που διέφευγαν από την πόλη της Γάζας.

Οι Παλαιστίνιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο μαζικής εθνοκάθαρσης, σημείωσε το Σάββατο μία εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλώντας την την παγκόσμια κοινότητα να μεσολαβήσει για κατάπαυση του πυρός.

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αυτό που παρακολουθούμε να είναι μια επανάληψη της Νάκμπα του 1948 και της Νάκσα του 1967, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει τα πάντα για να μην ξανασυμβεί αυτό», δήλωσε η Φραντσέσκα Αλμπανέζε, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.