Ο τρόμος στην κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας για τις κάλπες που θα στηθούν 21 Μάϊου! 

Στα ερείπια του επιτελικού συστήματος εξουσίας καλούνται να εκπονήσουν τον προεκλογικό σχεδιασμό της Ν.Δ. οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς η τραγωδία των Τεμπών κονιορτοποιεί τις γαλάζιες επικοινωνιακές γραμμές άμυνας και μηδενίζει το πολιτικό κοντέρ. Η αποκάλυψη της διακομματικής αλυσίδας ευθυνών, πράξεων και παραλείψεων όσων έχουν κυβερνήσει, που προκάλεσαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα βραχυκυκλώνει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τα άλλα 2 συστημικά κόμματα. Σε κάθε περίπτωση όμως την κυρίαρχη φθορά θα την υποστεί η ΝΔ.

Καθιστά τον πρωθυπουργό και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή απολογούμενους στην κοινή γνώμη, χωρίς καν να έχει πρόθεση να τους ακούσει.

Συνεργάτες του Μητσοτάκη ομολογούν ότι οι πολιτικές και οι εκλογικές βεβαιότητες που πήγαζαν από τη δημοσκοπική ηγεμονία της παράταξης έχουν αρθεί ολοκληρωτικά. Η αδυναμία της κυβέρνησης να γυρίσει σελίδα στην ατζέντα είναι προφανής και εύλογη από τη στιγμή που ο συλλογικός ψυχισμός περνάει από τη διαδικασία του σοκ και της οδύνης στη φάση της οργής για τα ανθρωπογενή αίτια που προκάλεσαν το πολύνεκρο δυστύχημα.

Επιπλέον, στον φακό του Μεγάρου Μαξίμου έχουν τεθεί τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν την αποσυσπείρωση της Ν.Δ. Οι αναλυτές της κυβέρνησης βλέπουν στις μυστικές δημοσκοπήσεις ότι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. μετακινούνται στην Ελληνική Λύση και κάποιοι άλλοι στη ζώνη των αναποφάσιστων και της αποχής.

Την αλλαγή κλίματος στη Ν.Δ. δεν επιφέρει ούτε η πολυδιαφημισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου. Κομματικά στελέχη θεωρούν ότι η διαμόρφωσή του στα 780 ευρώ είναι «ασφαλώς καλοδεχούμενη», αλλά εκτιμούν ότι το αποτύπωμα της αύξησης στα εισοδήματα αποδυναμώνεται αισθητά λόγω του καλπασμού του πληθωρισμού στα τρόφιμα στην περιοχή του 15% (σ.σ.: 14,8% τον Φεβρουάριο). Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι ο νέος κατώτατος μισθός υπερβαίνει τα επίπεδα του 2011 κατά μόλις 30 ευρώ κι ενώ οι συλλογικές συμβάσεις και οι τριετίες παραμένουν παγωμένες.

edolio5.blogspot.com