“ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ” ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

“Βελούδινος πόλεμος” Μητσοτάκη – Σαμαρά…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Προεκλογική περίοδος γαρ και μπορεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να μην μας αποκαλύπτει την ημέρα των εκλογών κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων που παραχωρεί, υπόσχεται πως θα λύσει τα προβλήματα της Οικονομίας, της Ανάπτυξης και της Αγοράς Εργασίας!
Πότε; Μα στις εκλογές που οσονούπω έρχονται, αν βεβαίως εκλεγεί!
Τότε ναι, θα μειώσει την φορολόγηση στο κεφάλαιο και στις επιχειρήσεις, θα υπάρξει μείωση και στους έμμεσους φόρους, στις μεταφορές, στα γυμναστήρια κ.λπ., θα υπάρξει μείωση στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές!
Μας ξεκαθαρίζει βεβαίως – βεβαίως, πως βασικό μέλημά του είναι η πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας!
Μια αισχροκέρδεια και την οποία δεν μπόρεσε να πατάξει επί 4 περίπου χρόνια! Η οποία έχει κυριολεκτικά διαλύσει τα ελληνικά νοικοκυριά!
Τάζει, τάζει και ξανατάζει, ο χειρότερος ομολογουμένως Πρωθυπουργός της Ελλάδος κατά τα χρόνια της Μεταπολιτεύσεως! Επειδή βλέπει τα ποσοστά της ΝΔ να συρρικνώνονται, ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος υπόσχεται για άλλη μια φορά!
Μίλησε για την ακρίβεια, για τον κατώτατο μισθό, για την ανεργία…
Θα τον πιστέψουμε;
Θα τον νοιαστεί τον ελληνικό λαό, αυτός ο λάτρης των παράνομων μεταναστών;
Αυτός, που μόλις προχθές, δηλαδή ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων σε εκδήλωση και την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, περιχαρής μας δήλωσε, πως:
«Η Ελλάδα δεν αποτελεί σήμερα μόνο το ανατολικό φυλάκιο της Ευρώπης. Αποτελεί και μία δημιουργική κυψέλη ενσωμάτωσης όλων όσοι δικαιούνται, μπορούν και θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας.»!
Αυτός που σε κάθε διάγγελμά του, εν μέσω υγειονομικής κρίσεως, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, χρησιμοποιούσε τον όρο “συμπολίτες” και όχι το πατροπαράδοτο “Ελληνίδες – Έλληνες”!

Στείλτε τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…

Αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, μια αντικοινωνική κυβέρνηση και η οποία θα χαρακτηρίζεται για την ανακολουθία λόγων και πράξεων! Χαρακτηρίζεται ήδη ως η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας! Μιας Ελλάδας της οποίας οι κάτοικοι πένονται και δυστυχούν! Μια κυβέρνηση που αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έλαβαν δραστικά μέτρα προκειμένου να ανακουφίσουν τους λαούς τους από την ακρίβεια.
Στην Ελλάδα, όπου ένας Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ευαγγελίστηκε έργα ανάπτυξης και επενδύσεις από ξένες χώρες, κάνοντας μέχρι στιγμής κοντά 4 χρόνια μια τρύπα στο νερό!
Ναι ο αμετροεπής, ο υπερφίαλος Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, είναι από τους χειρότερους, τους πιο ανεπαρκείς Υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, κατέχοντας μάλιστα και τον τίτλο του ενός εκ των δυο Αντιπροέδρων της ΝΔ! Όπως και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως όπως ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, είναι εκ των κυρίων υπευθύνων που τα ποσοστά της ΝΔ καθημερινά συρρικνώνονται!
Κατάντησαν τους Έλληνες να ζουν με επιδόματα!
Λαθροχειρίες στις υποσχέσεις τους για την επιστροφή μέρους των κλεμμένων από τους συνταξιούχους και η κλοπή των σπιτιών χιλιάδων δανειοληπτών, των περισσοτέρων η πρώτη κατοικία, είναι τα τελευταία τους “κατορθώματα”!
Βουλιάζουν καθημερινά στη σήψη και τη διαφθορά, προκαλώντας την συνεχώς αυξανόμενη οργή του λαού μας!
Γι΄ αυτό μην ξεχάσετε, όταν σας επιτρέψει να ψηφίσετε, να τους μαυρίσετε!
Να οδηγηθούν επιτέλους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει τους σημερινούς Βουλευτές της ΝΔ…

Έτσι αντιλαμβανόμενα τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ, ανά την Ελλάδα, τα πενιχρά ποσοστά που θα εισπράξει το μεταλλαγμένο κόμμα τους προς τα αριστερά, στις προσεχείς εκλογές, άρχισαν να βγάζουν τα εσωκομματικά “μαχαίρια” της πολιτικής τους επιβίωσης!
Αφού γνωρίζουν ότι, από τους 156 σημερινούς Βουλευτές της ΝΔ, οι 80 δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, λόγω των χαμηλών ποσοστών του κόμματός τους και λόγω του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής! Ακόμη όμως, γνωρίζουν οι σημερινοί Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πως θα εισπράξουν τη γενικευμένη οργή του λαού, αφού απετέλεσαν μέλη της αντικοινωνικής, αντιλαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παρούσας Βουλής!
Γνωρίζουν όλοι αυτοί, ότι όσοι τελικά πολίτες ψηφίσουν τη ΝΔ, θα στραφούν σε άλλες πολιτικές λύσεις, σε άλλους υποψηφίους της πάλαι ποτέ “γαλάζιας παράταξης”!
Γνωρίζουν επίσης ότι θα υπάρξουν πολλές διαφοροποιήσεις στις εκλογικές περιφέρειες, ένεκα της νέας απογραφής του ελληνικού πληθυσμού, διαφοροποιήσεις που δημιουργούν αρκετές ανακατατάξεις!
Όταν στην χώρα αλλάζουν έδρες, είτε αφαιρώντας είτε προσθέτοντας έδρες, δημιουργώντας έτσι πολλές εκλογικές καραμπόλες!

Η υπογεννητικότητα αλλάζει τον εκλογικό χάρτη…

Με βάσει λοιπόν το Προεδρικό Διάταγμα που έχει δημοσιευθεί, δύο επιπλέον έδρες κερδίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής και από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Νότιος, ο Δυτικός Αθηνών, όπως και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης!
Η Α΄ Θεσσαλονίκης τρομάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί εκεί αλωνίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, παραμένοντας σταθερά απέναντι από τον Πρωθυπουργό!
Όπως διαπιστώνουμε παραπάνω, αυξάνονται οι έδρες στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης λόγω της αθρόας παράνομης μετανάστευσης!
Σε αυτές τις εκλογικές περιφέρειες, οι οποίες εμπλουτίζονται περαιτέρω με ΠΑΣΟΚους θα γίνει πραγματική σφαγή!
Από ότι φαίνεται χάνουν η Αιτωλοακαρνανία, οι Σέρρες (μπορεί και 2) και ακόμη οι Αρκαδία, Άρτα, Αχαΐα, Δράμα, Ηλεία, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Πέλλα – Πιερία, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χίος!
Από τις παραπάνω, κάποιες πλέον καθίστανται μονοεδρικές και ήδη εκεί έχουν βγει “μαχαίρια” των υποψηφίων της ΝΔ!
Γενικότερα αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι εκλογές εκπλήξεων για τη ΝΔ, όπου πρωτοκλασάτα στελέχη της και σημερινοί μεγαλοσχήμονες Υπουργοί και Υφυπουργοί θα μείνουν εκτός νυμφώνος!

Χάνει, φεύγει, έστω και νικητής των εκλογών…

Είναι ωστόσο δεδομένο και πανθομολογούμενο, ότι η ΝΔ στις προσεχείς εκλογές θα καταγράψει χαμηλές πτήσεις και θα προβληματιστούν πάρα πολύ εκεί!
Το κεφάλι του θα το σώσει πιθανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την εσωκομματική κατακραυγή, κατά τις δεύτερες εκλογές, που θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής! Έτσι τουλάχιστον ελπίζει ο ίδιος!
Πάντως οι πληροφορίες μου λέγουν, πως στις επαναληπτικές εκλογές με λίστα, θα κοπούν αρκετοί της Καραμανλικής πτέρυγας, για να μετριάσει τις πιθανότητες αντικατάστασής του στην Προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
Αυτή η αμφισβήτηση, θα έλθει και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νικητής! Αλλά νικητής με τον ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει τίποτε!
Εάν καταγράψει ο Πρωθυπουργός ποσοστά κάτω του 30%, θα αρχίσει για εκείνον η αντίστροφη μέτρηση! Και σε αυτήν την περίπτωση ο Νίκος Δένδιας έχει αρχίσει να ζεσταίνει τις μηχανές του!

Νάτος ο Αντώνης Σαμαράς…

Αλλά αλήθεια τι κάνει ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς;
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που δημοσίευσα την περασμένη Τρίτη:
Είναι δεδομένο πως η συμπεριφορά του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι “μια κρύο και μια ζέστη”. Και αν αναρωτιούνται πολλοί, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, όπως το παρουσιάζει το ειδησεογραφικό πόρταλ elliniko-fenomeno.gr του φίλου Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου Νίκου Βάνη:
Η ανακοίνωση για την πρόθεση Σαμαρά να στηρίξει Μητσοτάκη θα γίνει μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.
Όμως τώρα, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει το ίδιο λάθος. Έχει εκτοξεύσει τις τροχιοδεικτικές βολές και περιμένει στην γωνία. Δεν πρόκειται να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν ο τελευταίος δεν βγει δημόσια και δεν προαναγγείλει ότι θα προτείνει τον Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πριν από τις εθνικές εκλογές, ώστε να μην μπορεί έπειτα να υπαναχωρήσει.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε, όμως, ότι χωρίς τη στήριξη του Α. Σαμαρά στον νυν Πρωθυπουργό το 2016, δεν θα είχε καταφέρει να κερδίσει την ηγεσία της ΝΔ. Ειδικότερα, σε εκείνη την εσωκομματική μάχη μεταξύ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη που “κονταροχτυπήθηκαν” στον πρώτο γύρο για τον “γαλάζιο θρόνο” μαζί με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, είχε πάρει ως γνωστόν κεφάλι ο Βαγγέλης με 39,8% έναντι του Κυριάκου που βρέθηκε πίσω του με πλέον των δέκα μονάδων (28,5%) διαφορά.
Ωστόσο το “χαρτί” γύρισε στον δεύτερο γύρο, καθώς τα ισχυρά εσωκομματικά ερείσματα που είχε – και συνεχίζει να έχει – ο Μεσσήνιος πολιτικός έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Κυριάκου και το τελικό σκορ στον β΄ γύρο ήταν 52,43% για τον σημερινό Πρωθυπουργό και 47,57% για τον Βαγγέλη.
Όμως, με την αναρρίχηση του Κυριάκου στην Εξουσία, διαταράχθηκαν οι σχέσεις και το κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών, καθώς είχε δοθεί η υπόσχεση στον Α. Σαμαρά, ότι θα λάμβανε ισχυρή υποστήριξη από το Μέγαρο Μαξίμου για την κατάληψη υψηλής θέσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που δεν τηρήθηκε και την θέση τελικά πήρε ο Μαργαρίτης Σχοινάς που έγινε Αντιπρόεδρος στο θεσμικό όργανο της Ε.Ε.
Ακολούθησε το επεισόδιο με την Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν – όπως έλεγαν οι γνωρίζοντες – ο πρώην Πρωθυπουργός ήθελε να προταθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάλι δεν του έκανε την πολιτική χάρη και πρότεινε μετά από συστάσεις του Υπουργού Επικρατείας Γεραπετρίτη την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Την ημέρα της εκλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη Βουλή για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Σαμαράς είχε επιλέξει να λείπει σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ.
Με αυτό τον τρόπο ο πρώην Πρωθυπουργός θέλησε να δείξει ότι είναι δυσαρεστημένος με την επιλογή του Κυριάκου.
Ακολούθως, οι σχέσεις Μητσοτάκη-Σαμαρά βρίσκονταν σε πολύ κακό επίπεδο και υπήρχε μια ψυχρότητα που είχε επιδεινωθεί περαιτέρω εξαιτίας δημόσιων τοποθετήσεων του πρώην Πρωθυπουργού για τα εθνικά θέματα και τις πολιτικές εξελίξεις!

Λάθος Μητσοτάκη η επιλογή Σακελλαροπούλου στην ΠτΔ…

Στα τέλη του Ιανουαρίου 2020 η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εκλέχτηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η οποία θα αντικαθιστούσε από τα μέσα Μαρτίου ο κ. Προκόπη Παυλόπουλο!
Υπέρ της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου ψήφισαν η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ! Δηλαδή, οι 261 εκ των 294 παρόντων βουλευτών. Η κ. Σακελλαροπούλου ήταν μια ακόμη κακή επιλογή του Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!
Πρόσφατα σε δημοσκόπηση (Public Issue – Πολιτικό Βαρόμετρο) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέγραψε 60% αρνητικές γνώμες και μόλις 30% θετικές!
Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η λιγότερο δημοφιλής ΠτΔ των τελευταίων δεκαετιών! Όταν η δημοτικότητα, επί παραδείγματι, του Κωστή Στεφανόπουλου έφτανε σε 86% θετικές γνώμες, αλλά και του προηγούμενου ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου έφτανε το 62% θετικές γνώμες!
Επί ημερών λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία, ξευτελίστηκε και το αξίωμα του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα!
Είναι και αυτό ένα σημείο των καιρών, που αποδεικνύει πως η Δημοκρατία μας έχει καταστραφεί από τον χειρότερο Πρωθυπουργό της Μεταπολιτεύσεως! Και βέβαια, πολύ σύντομα θα εισπράξει το ανάλογο αντίτιμο της δολοπλόκου, της ανίκανης, όσο και επικίνδυνης διακυβέρνησης της Πατρίδας!
Άλλωστε, κοντός ψαλμός αλληλούια!!