epa04782381 The Turkish Navy frigate TCG Goksu arrives to the port of Gdynia, in Gdynia, Poland, 04 June 2015. Forty-nine ships from 15 countries will take part in NATO's Baltops exercise to be launched in the Polish seaport of Gdynia on 06 June. With nine ships taking part in the exercise, Poland will offer the biggest number of vessels. EPA/ADAM WAROAWA POLAND OUT

Τι αναφέρει τούρκος καθηγητής…
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλάζοντας το σύνολο σχεδόν των Υπουργών της προηγούμενης του κυβέρνησης.

Οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί, όπως ο Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, έμειναν εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος, ενώ μόνο οι Υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού και Υγείας παρέμειναν στην ίδια θέση.

Τα βιογραφικά των νέων Υπουργών πλούσια και βαριά, με σπουδές σε γνωστά πανεπιστήμια, πολύγλωσσοι, με κάποιους από αυτούς να μιλάν και αραβικά. Επίσης το σύνολο τους έχει μακρά πορεία στον εργασιακό τομέα, με τους περισσότερους να έχουν βρεθεί σε θέσεις κλειδιά ή να έχουν δημιουργήσει τις δικές τους εταιρείες όπως οι Υπουργοί Υγείας και Πολιτισμού και Τουρισμού.

Όπως σημειώνουν αναλυτές το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο μοιάζει περισσότερο τεχνοκρατικό, παρά πολωτικό σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαφορές με την Ελλάδα σε Αιγαίο και Μεσόγειο!!!

Βλέπουν περισσότερη διπλωματία και λιγότερη ένταση!!!

Άραγε ένας αυτοδύναμος Μητσοτάκης και ένας… τεχνοκράτης Ερντογάν θα σβήσουν για… πάντα την πιθανότητα «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, λύνοντας τα πάντα… ειρηνικά και με διπλωματία όπως το ζήτημα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου;;;

Οι Τούρκοι άλλωστε, ασχέτως του ποιου προσωπείου έχουν, δεν ξεχνούν ποτέ τις επιδιώξεις τους!!! Μένει να φανεί, αν ο Ερντογάν, προκειμένου να επανεκλεγεί, αποφάσισε να αφήσει για την ώρα τους μεγαλο-ιδεατισμούς και να επικεντρωθεί απλά στην «λύση» των προβλημάτων στο Αιγαίο και σε όσα υπαγορεύουν τα διεθνιστικά σχέδια για διαμοιρασμούς στην ευρύτερη περιοχή!!!

Ο καθηγητής Εξωτερικής Πολιτικής, Χουσεΐν Μπαγκτσί, μιλώντας στο OPEN, δήλωσε αισιόδοξος και σκιαγράφησε το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας:

el.gr