Η Φρεγάτα Θεμιστοκλής και το πλήρωμά της, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, αυτό που πολλοί θα χαρακτήριζαν, ιστορικές στιγμές… Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους Τούρκους, βέβαια…

Η Φρεγάτα Θεμιστοκλής έδεσε σε λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Η ελληνική φρεγάτα στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ βρίσκεται από την Πέμπτη (11/4) μέσα στο τουρκικό λιμάνι μαζί με την τουρκική «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme».

Αυτό το γεγονός από μόνο του, ήταν σίγουρο ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις σε αυτούς που δεν καλοβλέπουν εκπροσώπους του λαού που ίδρυσε την Πόλη, την οποία σφετερίστηκαν και γιορτάζουν ακόμα την… κατάκτηση (κλοπή) της.

Οι ελληνικές σημαίες, ωστόσο, που αναρτήθηκαν ως είθισται στο κατάρτι της φρεγάτας μας, ήταν και η αφορμή για πικρόχολα και φυσικά προκλητικά σχόλια, από τον τουρκικό Τύπο.

Ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τζεμ Γκουρντενίζ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε πως ο Έλληνας κυβερνήτης βρήκε την ευκαιρία για προπαγάνδα, καθώς «κρέμασε ελληνικές σημαίες σε όλα τα σημεία του πλοίου, αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα, σύμφωνα με τα οποία η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη».

Σήμερα τη σκυτάλη πήρε το ειδησεογραφικό δίκτυο Mavivatan στο οποίο δεν άρεσε καθόλου η έμπνευση του φωτογράφου, από την πλώρη της φρεγάτας, να απεικονίσει την ελληνική σημαία, το ναυτικό άγημα και στο βάθος το μπλε τζαμί.

Αφού αναφέρεται ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο δεν ανάρτησε την τουρκική σημαία -λες και το όφειλε- κατά την άφιξή του, προκάλεσε αντιδράσεις με τη “συμπεριφορά του”.

«Η ένταση ανέβηκε λόγω των εικόνων που κοινοποιήθηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα, με την Κωνσταντινούπολη και το Μπλε Τζαμί. Επιπλέον, η φρεγάτα, που της δόθηκε η δυνατότητα να δέσει στο λιμάνι χάρη στην τουρκική φιλοξενία, παρατηρήθηκε να έχει αναρτήσει πολλές ελληνικές σημαίες, αγνοώντας τους κανόνες ναυσιπλοϊας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Που να ήταν και στο φόντο η… Αγιά Σοφιά, τι θα έλεγαν…