Ένας Καναδός σεφ προμήθευσε ένα θανατηφόρο δηλητήριο που χρησιμοποιούσαν νεαροί για να αυτοκτονήσουν, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος χθες το βράδυ.
Ο Καναδός έστελνε την ουσία σε ευάλωτους πελάτες σε όλο τον κόσμο από ένα ταχυδρομείο κοντά στο Τορόντο για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Τέσσερις θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται με το δηλητήριο που πούλησε στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του Tom Parfett, από το Maidenhead στο Berkshire, ο οποίος αυτοκτόνησε σε ηλικία 22 ετών αφού αγόρασε την ουσία από την εταιρεία του Καναδού σεφ.

Ο πατέρας του Πάρφετ, Ντέιβιντ, είπε ότι ο Καναδός σεφ είχε «παραδώσει ουσιαστικά ένα γεμάτο όπλο στον γιο του».

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ο γιος μου θα ήταν ακόμα ζωντανός αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος και αυτή η ουσία».

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του
Ο Καναδός φέρεται να έδωσε οδηγίες για τη διασφάλιση του θανάτου σε έναν ρεπόρτερ που υποδυόταν τον αυτοκτονικό πελάτη και καυχιόταν μάλιστα ότι κάποιοι αγοραστές του είχαν πει ότι έκανε «τη δουλειά του Θεού».

Ισχυρίστηκε ότι έστειλε το δηλητήριο σε εκατοντάδες αγοραστές στη Βρετανία και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να το κάνει μέχρι να εξαντλήσει το απόθεμά του – παρά τις εκκλήσεις των βρετανικών αστυνομικών δυνάμεων και των ιατροδικαστών.

Η ουσία έχει προκαλέσει τουλάχιστον 70 θανάτους στη Βρετανία, αλλά είναι νόμιμη η πώληση και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς εκτός από δηλητήριο.

Οι λιανοπωλητές απλά πρέπει να ειδοποιούν τις αρχές εάν υπάρχει υποψία ότι αγοράστηκε για να προκαλέσει βλάβη.

Αυτοί οι κανόνες δεν ισχύουν εκτός Βρετανίας, αλλά είναι παράνομη η υποβοήθηση της αυτοκτονίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά και τιμωρείται με φυλάκιση έως και 14 ετών και στις δύο χώρες.

Ένας άλλος από τους πελάτες του, ήταν ο 17χρονος Άντονι Τζόουνς, ένας Αμερικανός που έτρεξε στη μητέρα του φωνάζοντας «Θέλω να ζήσω» αφού κατάποσε την ουσία, η οποία τελικά τον σκότωσε.

Στη Βρετανία, ο Πάρφετ, ο Μάικλ Ντάνχαμ, 38, η Νέχα Ράτζου, 23 ετών και μια 21χρονη φοιτήτρια έχουν πεθάνει τους τελευταίους 18 μήνες αφού αγόρασαν προϊόντα από την εταιρεία αυτή.

Ο πατέρας του Πάρφετ ανέφερε ακόμα:

«Προσφέρει εν γνώσει του μια ουσία για να αυτοκτονήσουν οι άνθρωποι και κερδίζει κάποιου είδους διεστραμμένη ευχαρίστηση από τη γνώση ότι το κάνουν», πρόσθεσε.

ελ.γρ