Επ αόριστον αναβολή της τετραμελούς συνόδου κορυφής στην Ιορδανία μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, ενώ ο πόλεμος μαίνεται για 12η μέρα. Ο Λευκός Οίκοςανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του Μπάιντεν θα γίνει κανονικά στο Ισραήλ, ως ήταν προγραμματισμένη. Θα βρίσκεται επίσης σε επαφή επαφή «τις προσεχείς ημέρες» με τους άραβες ηγέτες που επρόκειτο να συναντήσει στο Αμάν – τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.Βεβαίως μετά την «άγνωστη» φρίκη στο νοσοκομείο της Γάζας η επίσκεψη λαμβανει μαλλον διαδικαστικό χαρακτήρα…

Βίντεο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς των σραηλινών δυνάμεων ότι ο πύραυλος που έπληξε το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi στη Γάζα και προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων και τον τραυματισμό πολλών προήλθε από τρομοκρατικό θύλακα της περιοχής, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, μια εκπομπή του αραβικού δικτύου Al Jazeera κατέγραψε τη στιγμή που η Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε έναν πύραυλο που ξαφνικά εκρήγνυται πάνω από το νοσοκομείο πλήττοντας τις υγειονομικές υποδομές της νοσοκομειακής μονάδας.