«Εκτελούσα εντολές και είχα υποστηριστικό ρόλο» κατέθεσε με υπόμνημα ο μοιραίος πρώην Περιφερειάρχης

Όσο και αν επιχείρησε να αποποιηθεί των ευθυνών του ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αλήθεια φαίνεται να βγαίνει στην επιφάνεια και ας είχε καταθέσει με υπόμνημα για το νέο έγκλημα με το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών, πως «εκτελούσα εντολές και είχα υποστηριστικό ρόλο» χωρίς όμως να δίνει απάντηση για το ποιος του έδωσε την εντολή για το μπάζωμα!

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου αποκάλυψε έγγραφα της δικαιοσύνης που «καίνε» τον Αγοραστό για το ποιοι μπάζωσαν, με ποιανού την εντολή και με τι είδους υλικά.

Η δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα έγγραφα, «καίει» τον πρώην Περιφερειάρχη, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να μπάζωσε τον χώρο στα Τέμπη χωρίς να ενημερώσει τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως είχε υποχρέωση. Μάλιστα η εντολή για να μπαζωθεί ο χώρος δόθηκε τρεις ημέρες μετά την εθνική τραγωδία και ενώ ήδη είχε αναλάβει η Εισαγγελία Λάρισας την έρευνα, οπότε οι δικαστές είχαν τον πρώτο λόγο για οποιαδήποτε ενέργεια και μάλιστα τέτοιου επιπέδου που θα έθαβε σημαντικά στοιχεία.

Το κατηγορητήριο αναφέρει για τον Κώστα Αγοραστό: «Κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος και χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, έδωσε εντολή στον διαχειριστή της επιχείρησης να προβεί σε επίστρωση του δρόμου στο χώρο με χαλίκια – υλικά 3Α και Ε4 και επίστρωση τμήματος με τριμμένη πίσσα, παρεμβαίνοντας έτσι αυθαίρετα και αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος».

Για το τι συνέβη την ημέρα του μπαζώματος υπάλληλος της τεχνικής εταιρείας, που συμμετείχε στις εργασίες κατέθεσε ότι:

«Όσα κυβικά χώμα απομακρύναμε για να καθαρίσουμε το χώρο (ξύλα, πουρνάρια, χόρτα, θάμνοι) ήταν περίπου 300 κυβικά (20 φορτηγά) τα οποία και εναποθέσαμε σε ένα δικό μας ιδιόκτητο οικόπεδο ,με εντολή της Πυροσβεστικής. Όσα χαλίκια είχαμε ρίξει, με εντολή της Περιφέρειας, τα στρώσαμε, ρίξαμε τρίμμα πίσσας τύπου 3Α και το διαμορφώσαμε για να γίνει και ένα εκκλησάκι εκεί για τα θύματα».

newsbreak