Την πεποίθηση ότι δεν θα γίνει ανεκτή η «αδιανόητη παρέμβαση Ντογιάκου στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ», με την οποία επιχειρείται η συγκάλυψη των παρακολουθήσεων εξέφρασε ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Ξενοφών Κοντιάδης, με αφορμή την απόφαση Ντογιάκου να απαγορεύσει από την Ανεξάρτητη Αρχή να πράξει το συνταγματικά κατοχυρωμένο και κοινωνικό αναγκαίο καθήκον της για την ενημέρωση των πολιτών που παρακολουθούνται.

Η αντίδραση του κ, Κοντιάδη είναι μία πρώτη γεύση της γενικής δυσαρέσκειας που έχει προκληθεί όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στον νομικό κόσμο για τις χυδαίες κυβερνητικές παρεμβάσεις του τελευταίου διαστήματος στην λειτουργία της ΕΥΠ, με τη Δικαιοσύνη να επιτελεί δυστυχώς τον βραχίωνα του Μαξίμου στη συγκάλυψη του σκανδάλου.

«Η σημερινή γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το ελεγκτικό έργο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, είναι νομικά αστήρικτη, παρερμηνεύοντας την ισχύουσα νομοθεσία και το άρθρο 19 παρ. 2 του Συντάγματος. Είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον ευνουχισμό της Αρχής, όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει ότι θα συμβεί πριν από λίγες μέρες. Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί σθεναρά στην αδιανόητη παρέμβαση του εισαγγελέα στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ, με την οποία εκδηλώνεται άλλο ένα εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», δήλωσε ο κ. Κοντιάδης με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.