Εμείς εδώ στο Tzaf αυτό έχουμε να σου πούμε και βάλτο καλά στο μυαλό σου, στο τέλος θα είσαι κερδισμένη.. Ο ακραίος αντί πατριώτης και δικαιωματιστης Μητσοτάκης κάποια στιγμη θα φύγει για Βρυξέλλες ώστε να εισπράξει τα… «αργύρια της προδοσίας» του και τότε θα καθαρίσει το τοπίο.. Όσο για τον Κώστα Τασουλα που ήταν και «παιδι του Αβερωφ» , κρίμα στον τίτλο..

Στην Γιαννιώτισσα Υφυπουργό Μαρία Κεφάλα στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον για τη στάση που θα κρατήσει σχετικά με το επίμαχο Νομοσχέδιο. Δημοσίευμα του Dnews  μάλιστα κάνει λόγο για παραίτησή της από την Κυβέρνηση, αλλά και τη σταθερή και έντιμη στάση που κρατά απέναντι στο θέμα.

”Εκτός κυβέρνησης οδηγείται η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, καθώς -τουλάχιστον έως αυτή τη στιγμή- φέρεται αποφασισμένη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων!

Εν αντιθέσει με άλλους συναδέλφους της, που επέλεξαν να …πειστούν (!), η υφυπουργός εμμένει στην άποψή της, έχοντας σχετικά ενημερώσει γι΄ αυτό και το μέγαρο Μαξίμου!

Το μείζον θέμα είναι πάντως αν θα παραμείνει ή όχι στην κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που οι πληροφορίες τον φέρουν να επιλέγει την αποχή από την καταψήφιση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ των μελών της κυβέρνησης που δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο είναι και ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

Ο πρωθυπουργός αφήνει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο του τι θα αποφασίσει για τους υπουργούς και υφυπουργούς που θα διαφωνήσουν με το νομοσχέδιο και είτε θα απόσχουν είτε (δυσκολότερο) θα το καταψηφίσουν, αναμένοντας να δει και τον αριθμό εκείνων που θα το πράξουν!

Για τη Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, πάντως, εκφράζεται και από το Μαξίμου η βεβαιότητα ότι θα παραιτηθεί, καθώς, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο θα το εισηγηθεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο οποίο η ίδια είναι υφυπουργός!

Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως η παραίτηση μπορεί να γίνει πριν την έγκριση του ν/σ από το υπουργικό συμβούλιο! Αν μη τι άλλο η κυρία Κεφάλα είναι σταθερή στις απόψεις της και -εν αντιθέσεις με άλλους συναδέλφους της που επέλεξαν να …πειστούν- παραμένει σταθερή στις θέσεις της!”   Άλλο δημοσίευμα, της εφημερίδας Καθημερινή, δίνει  μεταξύ αποχής και καταψήφισης να κινούνται οι Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Δημήτρης Κούβελας, Νότης Μηταράκης, Μαρία Κεφάλα –παρότι υφυπουργός–, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Βλάχος, Θανάσης Μπούρας.  Και η ΑΥΓΗ αναφέρει ότι ο υπουργός που έχει δηλώσει ευθέως ότι διαφωνεί για λόγους συνείδησης είναι ο Επικρατείας Μάκης Βορίδης και αντ΄αυτού του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαφωνίες εκφράζουν και οι εξής έξι υφυπουργοί: Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο   υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης – ο οποίος είχε καταψηφίσει το 2015 και το σύμφωνο συμβίωσης – η υφυπουργός Κοινωνικής και Οικογένειας   Μαρία Κεφάλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών ( Μακεδονίας – Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσης Σταμενίτης.