Η υγειονομική κρίση και η επόμενη μέρα του ΕΣΥ μονοπώλησε τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην….προεκλογική εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΕΣΥ…

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν θα μπορούσε το ΕΣΥ να τα καταφέρει στην υγειονομική κρίση αν δεν υπήρχε η προσπάθεια των εργαζομένων του. Σημείωσε, ότι η Υγεία αποτελεί προτεραιότητα και ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός είναι φέτος αυξημένος και ανέρχεται σε 5,2 δις ευρώ όταν το 2019 ήταν 3,8 δισ. Υπάρχουν είπε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να υπάρξουν παρεμβάσεις στο ΕΣΥ, τις οποίες σύντομα θα δουν οι πολίτες.

«Το ΕΣΥ δεν είναι μόνο υποδομές, είναι οι άνθρωποι του και εμείς τους στηρίζουμε», είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Η βράβευση», τόνισε, «είναι ενδεικτική, καθώς στα πρόσωπα σας θα βραβευτεί το σύνολο των εργαζομένων στο ΕΣΥ». Πρόσθεσε ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθούν 1,5 δισ. ευρώ για παρεμβάσεις σε 80 ΤΕΠ νοσοκομείων και 157 Κέντρα Υγείας.

«Βραβεύουμε τη δουλειά που κάνετε κατά την πανδημία και στο πρόσωπό σας όλους τους ανθρώπους του ΕΣΥ», τόνισε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Για πρώτη φορά» όπως είπε «βραβεύονται οι άνθρωποι του ΕΣΥ και θέλουμε αυτό να γίνει θεσμός».

Όπως είπε η πανδημία μας έδειξε ότι το σύστημα υγείας πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κρίσεις και να είναι ευέλικτο. Ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 800 μόνιμες θέσεις γιατρών, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες προσλήψεις νοσηλευτών.

Ο δε πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους Υγειονομικούς είπε: «Μαζί καταφέραμε και πετύχαμε κάτι εξαιρετικό, όπως κι αν μετρήσει κανείς την απόδοση μας στην πανδημία. Πρέπει να λάβει υπόψη του ότι το ΕΣΥ έβγαινε από μια κρίση υποχρηματοδότησης. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει εάν δεν υπήρχε η προσπάθεια από τους εργαζόμενους της Υγείας όσους πόρους κι αν είχαμε. Εσείς κάνατε τη διαφορά».