ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ LIBERAL

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο

Κ. Αχ. Καραμανλής

12/02/2023 • 00:00

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ιδεολογική ισχύ της Νέας Δημοκρατίας έναντι των αντιπάλων της στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, η οποία παρά τον σταθερό πυρήνα της, διαχρονικά εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών, «καλύπτοντας ένα κενό του πολιτικού συστήματος», προβάλλει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

«Είμαστε υπέρ της ελεύθερης αγοράς, αναγνωρίζουμε την αξία και τη σημασία της για την πρόοδο της κοινωνίας μας , ενώ σε καμία περίπτωση δεν ανήκουμε στους αμετανόητους υποστηρικτές του αποτυχημένου μοντέλου ενός υδροκέφαλου κράτος… Ο πραγματικός στόχος του φιλελευθερισμού οφείλει να προωθεί τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού, ώστε να ευνοείται η ευημερία των πολλών και όχι να περιχαρακώνονται τα οφέλη των λίγων», αναφέρει στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Liberal και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 

Αναδεικνύοντας τις διαφορές στις ιδεολογικές συντεταγμένες της εκλογικής πυξίδας της Νέας Δημοκρατίας με την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κώστας Καραμανλής τονίζει εμφατικά: «εμείς στη ΝΔ αποζητούμε τη σύγκριση. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την εκτός ορίων πολιτική αντιπαράθεση». Προσθέτει δε, στον ίδιο τόνο:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι θεσμοθέτησε την απλή αναλογική μόνο και μόνο για να την αφήσει πίσω του -όπως είπατε- σαν νάρκη. Άλλωστε, η συνταγή αυτή έρχεται απ’ τα παλιά. Σας θυμίζω ότι το ίδιο είχε γίνει και το 1989. Γι’ αυτό και η πρώτη κάλπη είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο».

Κλιμακώνοντας την πολεμική του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υποδομών υπενθυμίζει ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν σέβεται τα αποτελέσματα των δημοκρατικών διαδικασιών» και σχολιάζει δηκτικά την απόφαση Τσίπρα για αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή: «Ποιος είναι ο κατά ΣΥΡΙΖΑ ορισμός της δημοκρατίας; Σημαίνει μήπως, ότι δεν θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αν δεν είναι το επιθυμητό;». Διατηρώντας το ίδιο καυστικό ύφος ο κ. Καραμανλής αναφέρει: «Όταν διατυπώνονται απόψεις ότι η Ελλάδα, δεν έχει δημοκρατία, μήπως τελικά υπονοούν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεξάγει εκλογές; Αυτή είναι η Συριζαϊκή σταυροφορία διάσωσης των θεσμών;»

Με αφορμή το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι ο απέφυγε και πάλι με ευτελή προσχήματα την απαιτούμενη πολιτική συναίνεση, απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Υποστήριξε μάλιστα ότι αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της επιλεκτικής δημοκρατικής του ευαισθησίας: «Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι όπως κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ «έκλεινε το μάτι» στην Χρυσή Αυγή, το ίδιο κάνει και με τον Κασιδιάρη και τους ψηφοφόρους του», σημειώνει ο κ.Καραμανλής.