Το έγκλημα έγινε τον Ιανουάριο του 2021

Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας εκδικάστηκε της Τετάρτη (25/10) η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος, που κόστισε τη ζωή στη 19χρονη κοπέλα και οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης τον 23χρονο πρώην σύντροφο της.

Ο κατηγορούμενος εκείνο το βράδυ περίπου στις 4.30 π.μ. επέστρεφε την Αγλαΐα στο σπίτι της, όταν στο 5ο χλμ της επαρχιακής οδού Αμπελώνα – Λάρισας, στο ύψος νυχτερινού κέντρου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος του και συγκρούστηκε έχοντας μεγάλη ταχύτητα, πάνω στο τοιχίο του κέντρου, διαλύοντας το.


Αφού συνήλθε από τη σύγκρουση, ο οδηγός προσπάθησε να σταματήσει έναν διερχόμενο οδηγό, για βοήθεια. Η Αγλαΐα βρισκόταν στο έδαφος, αλλά ήταν ακόμα ζωντανή.

Μετά από περίπου 40 λεπτά, ένας οδηγός που εκείνη την ώρα πήγαινε για ψάρεμα, σταμάτησε προκειμένου να βοηθήσει την κατάσταση.

Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της 19χρονης, ενώ ο κατηγορούμενος νοσηλεύτηκε με βαριά τραύματα στο πρόσωπο.


Ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του, η οποία ανέφερε ότι ο πελάτης της, δύο χρόνια μετά το τροχαίο, είναι παραμορφωμένος στο πρόσωπο και έχει μετατραυματικό στρες.

Όπως τόνισε η δικηγόρος, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την ενοχή του για το τροχαίο, που κόστισε τη ζωή στη 19χρονη και επεσήμανε πως ο 23χρονος δεν επικαλέστηκε καμία δικαιολογία, ως προς τον λόγο που έχασε τον έλεγχο του οχήματος του.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατηγορουμένου και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Πηγή: larissanet.gr