Οι «κυνηγοί» χαλκού ρήμαξαν τα καλώδια του ΟΤΕ

«Κυνηγοί» χαλκού, στη Λαμία, «ξήλωσαν» καλώδια από το δίκτυο του ΟΤΕ, προκαλώντας μεγάλες ζημιές, ενώ πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς έχει διακοπεί η σύνδεση στο ίντερνετ.

Σύμφωνα με το LamiaReport το απόγευμα του Σαββάτου οι «γνωστοί – άγνωστοι» έκαναν καταδρομική επίθεση στο δίκτυο του ΟΤΕ στην αερογέφυρα, που βρίσκεται στο δρόμο από Λαμία για Κόμμα, στο ύψος της Μεταφορικής «Ματζάνας».

Οι ζημιές που προκάλεσαν είναι πολύ μεγάλες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο είχαν «χτυπήσει» ξανά τον Ιούλιο. Δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και μέχρι το Κόμμα είναι χωρίς υπηρεσίες.

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι «κυνηγοί» χαλκού στα τέλη Σεπτεμβρίου λεηλάτησαν και το δίκτυο του ΟΤΕ στη γέφυρα του Σπερχειού στην εθνική οδό στο ύψος της express service, όπου επίσης για πολλές ημέρες οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή δεν είχαν ίντερνετ, αφού η αποκατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θέλει αρκετό χρόνο.


Πληροφορίες του LamiaReport αναφέρουν ότι στην πρώτη περίπτωση έκλεψαν 180 μέτρα χαλκού και στην δεύτερη 240 μέτρα χαλκού.