Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Έβρο, Πάρνηθα και Βοιωτία, ενώ συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης και στην Άνδρο, όπου υπάρχουν 4 ενεργά μέτωπα.
Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 136 πυρκαγιές.
Στην ‘Ανδρο, όπου ήταν την ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστών, τα μέτωπα είναι 4, εκ των οποίων τα τρία στο Βιτάλι. Από τις πρώτες πρωινές ώρες κινητοποιήθηκαν και τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει κοντά στο Βιτάλι.
Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα , ενώ από συνδρομή από αέρα παρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, αλλά και 4 γαλλικά πυροσβεστικά.
Υπενθυμίζεται ότι πυρκαγιές στις περιοχές Βιτάλι και πλησίον της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής ξέσπασαν το Σάββατο 26/8 στην ‘Ανδρο, πιθανότητα από πτώση κεραυνών.

Ο δήμαρχος της Ανδρου, Δ. Λιοτσάρης, μιλώντας στο Open επισήμανε πως από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, έχουν καεί πολλές κολώνες και πλέον το χωριό του Βιταλίου δεν έχει ρεύμα.
Κατά τον ίδιο, η φωτιά περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής, ενώ οι φλόγες πλέον δεν απειλούν κατοικημένη περιοχή και έχει αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα σπίτια του στα χωριά που εκκενώθηκαν.
Μαρτυρίες των κατοίκων κάνουν λόγο για καμένα ζώα και μελίσσια.
Σημειώνεται ότι στις 26/8 εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Γίδες να εκκενώσουν προς το λιμάνι Γαυρίου.

Στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εντοπίζεται το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς του Έβρου, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά.
Σε Δαδιά, Αισύμη και Σουφλί έχουν εκδηλωθεί οι περισσότερες αναζωπυρώσεις στον ‘Έβρο, όπου συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για 9η ημέρα.
Επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με εθελοντές πυροσβέστες και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα
Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται και στην Πάρνηθα, κυρίως κοντά στο Φρούριο της Φυλής, όπου από το πρωί της Κυριακής 27/8 επιχειρούν από αέρος 2 ελικόπτερα..
Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 26/8 σε δύσβατη περιοχή, στο Λοκρό Φθιώτιδας, όπως και στη Βοιωτία όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης αναζωπυρώσεις στη περιοχή Στείρι.

Υψηλός κίνδυνος για πολλές περιοχές της χώρας

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.