Οι ενδιαφερόμενοι γονείς διαβεβαιώνονται σε μεγάλη κλινική, ότι μια ομάδα ψυχιάτρων, ενδοκρινολόγων, οικογενειακών γιατρών και χειρουργών θα συνεργαστούν για να «επιβεβαιώσουν» το φύλο του παιδιού τους.

Στις ΗΠΑ, οι προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών και των φιλελεύθερων να περιορίσουν τη χρήση των λεγόμενων μορφών «φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο» από αναστολείς της εφηβείας έως ριζικές χειρουργικές επεμβάσεις σε ανηλίκους αντιμετωπίστηκαν ως ένα είδος ρατσιστικής βίας.

Οι 16χρονοι και μετά οι 12χρονοι και μετά οι 8χρονοι, όπως αναφέρεται στις ΗΠΑ, πιθανότατα θα μπορούν να αλλάξουν ουσιαστικά το φύλο και να συναινέσουν σε δραστικές χειρουργικές επεμβάσεις. 

Το ηλικιακό όριο για την εκπαίδευση σε μη έμφυλους ρόλους πέφτει διαρκώς… Παρεμβάσεις σε παιδιά δύο ετών για “δυσφορία φύλου”

Ο Sloan Rachmuth στο Education First NC αναφέρεται σε μεγάλες «κλινικές» που συνδέονται με ιατρικές εγκαταστάσεις σε πανεπιστήμια, που ασχολούνται με παιδιά 2 και 3 ετών.

Η Duke Medicine άνοιξε την Κλινική Φύλου το 2015 για να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών κάτω από μια στέγη. Η κλινική αντιμετωπίζει παιδιά ηλικίας δύο ετών για δυσφορία φύλου.

Η Δρ Deanna Adkins, μια τρανσέξουαλ ακτιβίστρια που διευθύνει την κλινική, είπε αυτό για τους μικρούς ασθενείς της σε μια συνέντευξη στο Charlotte Observer το 2016:

«Δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να επιλέξουν συνειδητά να το κάνουν. … Δεν είναι επιλογή σε κανέναν από τους ασθενείς μου.”…

Λίγα μίλια πιο κάτω, στο UNC Health, παιδιά ηλικίας έως τριών ετών μπορούν να αξιολογηθούν για δυσφορία φύλου. Η κλινική δηλώνει ότι ασκεί «φροντίδα επιβεβαίωσης φύλου» (μετάβαση φύλου) στη μορφή πρόσληψής της:

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς διαβεβαιώνονται στον ιστότοπο του UNC ότι μια ομάδα ψυχιάτρων, ενδοκρινολόγων, οικογενειακών γιατρών και χειρουργών θα συνεργαστούν για να «επιβεβαιώσουν» το φύλο του παιδιού τους.

Να σημειωθεί ότι προσφέρονται στο UNC Health, δωρεάν ορμόνες διασταυρούμενων φύλων κάθε τρίτη Τετάρτη.

el.gr