Αυτή είναι άποψη μας και αυτόν τον δημόσιο προβληματισμό θέτουμε , γιατί ωραία τα λόγια όμως η πραγματικότητα τελικώς καθορίζει και τα γεωπολιτικά δεδομένα..

Τη θέση ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, ότι απαιτείται άμεσα να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Γάζα και πως πρέπει να υπάρξει άμεσα μια πολιτική λύση «δύο κρατών» σε ό,τι αφορά το Παλαιστινιακό, διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς, ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και δεν εκφράζει τους Παλαιστίνιους».

«Το πρόβλημα του Ισραήλ χρειάζεται πολιτική λύση και αυτή είναι των δύο κρατών. Θα επιτρέψει στους πολίτες να ζήσουν ο καθένας στο δικό του τόπο», σχολίασε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στις ερωτήσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων.

«Στη Σύνοδο βρέθηκε ένας ικανοποιητικός κοινός τόπος που αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός ορίων διεθνούς δίκαιου, αλλά εκφράζει και την έντονη ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα. Η Σύνοδος στέλνει μήνυμα το Ισραήλ να λάβει σοβαρά υπό την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στο Μεταναστευτικό, επισημαίνοντας  ότι «χρειαζόμαστε περισσότερους πόρους για μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Πρώτη προτεραιότητα η διαχείριση του φαινομένου».