Για μας είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. 
Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο
» ανέφερε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του από την Οδησσό. 
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στάση της Ελλάδας όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Δεν μπορούσαμε να παραμείνουμε ουδέτεροι στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της Οδησσού για τους Έλληνες καθώς εκεί, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που γινόταν η συνέντευξη Τύπου, βρίσκεται το ιστορικό κτίριο της Φιλικής Εταιρείας. 
«Η Οδησσός είναι ταυτισμένη στη συνείδηση της πατρίδας με την αγώνα της ανεξαρτησίας, με την Ελληνική επανάσταση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μεταβεί στην Οδησσό σε μια κίνηση που μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να προκαλέσουν στην Ελλάδα, εκτός αν και σε αυτήν την περίπτωση… κυνηγά την εικόνα στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του πολιτικής. Κι αυτό διότι η Δύση φαίνεται να έχει χάσει τελείως τον έλεγχο στην Ουκρανία και η Ευρώπη αδυνατεί να σχηματίσει μια συγκροτημένη πολιτική. Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι η αρχιτέκτονας της αντιρωσικής κατεύθυνσης της αμερικανικής διπλωματίας που είχε κομβικό ρόλο στο πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 που μας οδήγησε στις σημερινές εξελίξεις, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland, υπέβαλε την παραίτηση της…