Οι τσακωμοί με τα παιδιά, οι εκρήξεις θυμού η ακαταστασία σε όλο το σπίτι, η τήρηση του προγράμματος στον ύπνο, είναι μερικά από τα θέματα που εξέτασε μία μεγάλη έρευνα για την καθημερινότητα μιας οικογένειας η οποία έχει μικρά παιδιά. Δημοσκόπηση που έγινε σε 2.000 γονείς με παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών, βρήκε ότι έχουν […]
Οι τσακωμοί με τα παιδιά, οι εκρήξεις θυμού η ακαταστασία σε όλο το σπίτι, η τήρηση του προγράμματος στον ύπνο, είναι μερικά από τα θέματα που εξέτασε μία μεγάλη έρευνα για την καθημερινότητα μιας οικογένειας η οποία έχει μικρά παιδιά.

Δημοσκόπηση που έγινε σε 2.000 γονείς με παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών, βρήκε ότι έχουν διαφωνίες με τα παιδιά τους συνήθως κάθε δεύτερη μέρα.

Επίσης η έρευνα αποτύπωσε ότι:

Ο μέσος γονέας συμβιβάζεται με το παιδί του περίπου τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Οι μαμάδες ήταν πιο πιθανό από τους μπαμπάδες να αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε για ύπνο αργότερα (59% έναντι 48%).
Οι μπαμπάδες διαπραγματεύονται περισσότερο την ώρα του μπάνιου (37% έναντι 28%).
Έξι στους 10 γονείς ισχυρίζονται ότι έχουν «κατακτήσει» την ώρα του μπάνιου (61%) και τις ρουτίνες πριν τον ύπνο (59%).
Οι μπαμπάδες έχουν ένα μικρό προβάδισμα σε σχέση με τις μαμάδες όσον αφορά τον έλεγχο των θυμών (45% έναντι 42%).

Εκρήξεις θυμού των παιδιών – Ποιες οι πιο αστείες αφορμές που καταγράφηκαν

Στην έρευνα φάνηκε ακόμα ότι τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (74%) λένε ότι τα παιδιά τους έχουν εκνευριστεί τον τελευταίο μήνα, με το μέσο παιδί να έχει εκρήξεις θυμού λίγο συχνότερα από 4 φορές την εβδομάδα.

Τι προκάλεσε αυτές τις εκρήξεις θυμού; «Επειδή δεν μπορούσε να χωρέσει ένα παιχνίδι στο αυτοκίνητό του», «η μπλούζα δεν ταίριαζε με το παντελόνι» και «δεν το άφηνα να παίξει στην τουαλέτα» ήταν μεταξύ μερικών από τους διασκεδαστικούς λόγους.

Για άλλους, ήταν «επειδή της έφτιαξα μακαρόνια και δεν της άρεσε το χρώμα της κόκκινης σάλτσας, οπότε αρνήθηκε να τα φάει» ή «γιατί έχασε το παιχνίδι του κατοικίδιου ζώου του».

Και το σπίτι είναι χάλια!
Ωστόσο, η ανατροφή των παιδιών δεν σταματά με τον καθαρισμό του συναισθηματικού χάους, καθώς ο μέσος γονέας καθαρίζει τουλάχιστον μία φορά την ημέρα το χάος που προκάλεσε το παιδί του.

Συνήθως, αυτό το χάος αποτελείται από χυμένο φαγητό (72%), υπολείμματα που μένουν από την ώρα του φαγητού (70%) ή βρωμιά από το παιχνίδι (59%).

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το σπίτι τους είναι πιο καθαρό από τα σπίτια άλλων γονέων, το 50% συμφωνεί ότι νιώθει αμηχανία με το πόσο ακατάστατο είναι το σπίτι τους.

Η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ από την εταιρεία έρευνας αγοράς OnePoll για λογαριασμό της Baby Magic, σε 1.000 μητέρες και 1.000 μπαμπάδες παιδιών ηλικίας 0-4 ετών μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου 2023.

(με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay)