Ο Βόλος θρηνεί για την απώλεια ενός 10χρονου μαθητή. Το παιδί προσβλήθηκε από γρίπη και κατέληξε σε νοσοκομείο από οξεία μυοκαρδίτιδα…

Ο Βόλος παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού από οξεία μυοκαρδίτιδα. Ο αδικοχαμένος Κωνσταντίνος ήταν καλά το πρωί της περασμένης Πέμπτης, αλλά εντελώς αναπάντεχα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του. Η γρίπη που κόλλησε αποδείχθηκε ο πιο ύπουλος αντίπαλος. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και υπέκυψε μέσα σε λίγες ώρες από οξεία μυοκαρδίτιδα.
Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται από χθες ο 10χρονος Κωνσταντίνος, το παιδί που ήταν η «ψυχή» του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, όπου φοιτούσε από τη νηπιακή του ηλικία. Ο μαθητής παρά τη σπαστική τετραπληγία που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, δεν σταμάτησε ποτέ να εκπλήσσει, δίνοντας μαθήματα ζωής όχι μόνο στους συμμαθητές του αλλά και στους ίδιους τους δασκάλους του, που τον είδαν να ζωγραφίζει, ακόμη και να παίζει μουσική με το πόδι, που με την παρουσία του γέμιζε τον χώρο.

Ο Κωνσταντίνος έφυγε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου τον πήγαν οι γονείς του τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς παρουσίασε υψηλό πυρετό. Κόλλησε γρίπη τύπου Α και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, δεν τα κατάφερε. Θρήνος επικράτησε για τον πρόωρο θάνατο του δεκάχρονου, του «βενιαμίν» της οικογένειας από τον Κισσό, που ενθουσιαζόταν με κάθε καινούρια δραστηριότητα με την οποία καταπιανόταν.

Ο Κωνσταντίνος είχε πάει κανονικά στο σχολείο την περασμένη Πέμπτη για τα μαθήματά του. Εφθασε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, με βανάκι που μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές από την περιοχή του Πηλίου. Προσήλθε χαρούμενος και όπως πάντα αναστάτωσε ευχάριστα με τις φωνές του, το σχολείο.

Κατά την πρωινή θερμομέτρηση που κάνει νοσηλευτής σε όλα τα παιδιά του σχολείου, ο Κωνσταντίνος δεν έδειξε συμπτώματα. Ηταν περίπου στις 10:30 το πρωί, όταν σε δεύτερη θερμομέτρηση, παρουσίασε δέκατα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η οικογένειά του και με το βανάκι, ο μαθητής επέστρεψε στο σπίτι, προκειμένου οι γονείς του να φροντίσουν μέσω γιατρού για την υγεία του.

Το παιδί παρακολουθήθηκε από ιδιώτη γιατρό. Ωστόσο την Παρασκευή ανέβασε υψηλό πυρετό και η οικογένειά του δεν καθυστέρησε. Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τον πήγαν στο Νοσοκομείο Βόλου και έγινε αμέσως εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική.

Του έγινε τεστ και διαπιστώθηκε ότι προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α (πιθανόν η Η1Ν1) και του χορηγήθηκε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Στο προσκέφαλό του ο δεκάχρονος είχε τους γονείς του, αλλά και τη διευθύντρια της Παιδιατρικής, Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη, η οποία εφημέρευε.

Ο πυρετός άρχισε να υποχωρεί και η κ. Αναστασίου χθες το πρωί θα έφευγε από το νοσοκομείο μετά τη λήξη της εφημερίας της. Ξαφνικά όμως, η υγεία του Κωνσταντίνου επιδεινώθηκε. Πάνω από το παιδί έπεσαν όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί του Νοσοκομείου. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν βοήθεια. «Η γρίπη προκάλεσε οξεία μυοκαρδίτιδα», ενημέρωσε η κ. Αναστασίου για τον θάνατο του παιδιού, που προκάλεσε σπαραγμό στο Νοσοκομείο Βόλου.