Εννέα μήνες μετά, ο καταδικασμένος πιλότος κάθεται και πάλι στο εδώλιο.

Ήταν 6 Μαΐου του 2022 όταν η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ανακοίνωνε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ότι καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και επιπλέον 11,5 χρόνια για τη δολοφονία του σκύλου της οικογένειας.

Εννέα μήνες μετά, ο καταδικασμένος πιλότος κάθεται και πάλι στο εδώλιο, αυτή τη φορά του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ζητώντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Ο Αναγνωστόπουλος δεν θα έχει τον ίδιο δικηγόρο με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Για το Εφετείο επέλεξε την ποινικολόγο Κατερίνα Μαυροειδή για να τον υπερασπιστεί και γι αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται να ζητήσει να αναβληθεί η διαδικασία, έτσι ώστε η νέα συνήγορός του να έχει τον χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία.

Το χρονικό
Η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου του 2021 στην κατοικία της στα Γλυκά Νερά της Αττικής. Επί 37 ημέρες ο σύζυγός της υποκρινόταν προσπαθώντας να κρύψει το έγκλημά του. Τότε, ισχυριζόταν ότι τρεις δράστες, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν, σκότωσαν τη σύζυγό του. Δίπλα στο άψυχο σώμα της, είχε βρεθεί η κόρη τους Λυδία. Ήταν μόλις 11 μηνών.

Ο Αναγνωστόπουλος «σπάει» και ομολογεί το έγκλημα. Λίγες ώρες νωρίτερα, στο μνημόσυνο της Καρολάιν, αγκάλιαζε χωρίς ντροπή τη μητέρα της 20χρονης στο νεκροταφείο της Αλοννήσου.

Η ετυμηγορία
Στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

«(…)Οι ενέργειές του καταδεικνύουν την ιδιαίτερη σκληρότητά του, την απουσία συντριβής του από την πρόκληση θανάτου της συζύγου του και του ζώου τους, την πρωτοφανή ψυχρότητα και μεθοδικότητα με την οποία προέβη στο σχεδιασμό και την τέλεση των εγκληματικών ενεργειών, καθώς και την εργώδη προσπάθειά του να αποσείσει κάθε ίχνος ευθύνης για τις πράξεις του» καταλήγουν οι δικαστές στο σκεπτικό της απόφασης.

naftemporiki.gr