Τραγικό τέλος βρήκε ένας άνθρωπος τη Δευτέρα 26/3 στο μετρό της Νέας Υόρκης
Τραγικό τέλος βρήκε ένας άνθρωπος τη Δευτέρα (26/3) στο μετρό της Νέας Υόρκης, όταν σπρώχτηκε στις γραμμές από έναν άνδρα την ώρα που πλησίαζε ο συρμός.

Σύμφωνα με τη New York Post, η αμαξοστοιχία δεν μπόρεσε να σταματήσει εγκαίρως και χτύπησε θανάσιμα το θύμα, έναν ενήλικα άνδρα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.
Ο άνδρας διαπιστώθηκε νεκρός λίγο αργότερα, ενώ ένας ύποπτος, ο οποίος περιγράφεται ως συναισθηματικά διαταραγμένο άτομο, τέθηκε υπό κράτηση, χωρίς ακόμα να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο αριθμός των κακουργηματικών επιθέσεων στο μετρό αυξήθηκε πέρυσι κατά 53% σε σχέση με την προ της πανδημίας εποχή, με 570 τέτοιες επιθέσεις το 2023 σε σύγκριση με 373 το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Δεν είναι σαφή τα αίτια για αυτή την ανησυχητική τάση, αλλά ορισμένα περιστατικά υποδεικνύουν την ψυχική ασθένεια ως πιθανό παράγοντα που συμβάλλει.

Ο φερόμενος ως ο άνθρωπος που έσπρωξε τον άτυχο άνδρα στις ράγες του μετρό αναγνωρίστηκε ως ο 24χρονος Carlton McPherson.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 24χρονος έχει συλληφθεί για επίθεση από τον Οκτώβριο του 2023, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και αναμένεται να παρουσιαστεί ξανά στο δικαστήριο τον Ιούλιο.

Αμέσως μετά το αιματηρό συμβάν, ο σταθμός του Ανατολικού Χάρλεμ πλημμύρισε από αστυνομικούς και στελέχη των ΜΜΜ.