Λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και ενός εκ των διαφωνούντων, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση – όπως διαρρέεται από την Κουμονδούρου – έγινε σε καλό κλίμα και όπως έγινε γνωστό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω τις διαγραφές των στελεχών του κόμματος. 

Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα. Του εξήγησα όμως ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω, δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Να το λύσει αυτό. Με άκουσε με θετικό τρόπο. Θα δούμε τι θα κάνει αν το λύσει αυτό θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανόν ή όχι είναι η ενότητα».

Σε ερώτηση για το αν αυτά είναι προϋπόθεση για να παραμείνει στο κόμμα απάντησε: «Δεν έβαλα τέτοιο θέμα».

«Θέλω πειθαρχία στα ΜΜΕ στις εμφανίσεις σας και όποιος θέλει κάτι να πει, έχει το ελεύθερο να τα λέει στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με το Καταστατικό» απάντησε, κατά πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο πρόεδρος του κόμματος του απάντησε ότι θα το κοιτάξει σοβαρά. 

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα, γίνεται μετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ και εν μέσω του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μετά την παραπομπή για διαγραφή των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, της ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου και της παρέμβασης της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, (με Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο) που έκανε λόγο για «διαλυτική κατάσταση» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και επίσπευσή του Συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου.

από liberal.gr