Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθ’ υπέρβαση των νομίμων ορίων της άμυνας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κι αναγνώρισε- επιπλέον- ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο ιδιοκτήτη της οικίας

Σε φυλάκιση 7 μηνών, με 3ετή αναστολή, και χρηματική ποινή €2.700, καταδικάστηκε ο 40χρονος ένοικος οικίας στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, όταν τον περασμένο Δεκέμβριο (14/12 2022) πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι με κυνηγετική καραμπίνα 38χρονο Αλβανό επίδοξο διαρρήκτη, ο οποίος αποπειράθηκε να εισβάλει στο σπίτι του.

Ο ένοικος της οικίας ως κατηγορούμενος – μεταξύ άλλων – αναφέρθηκε στην απειλή που ένιωσε κατά την εισβολή στο χώρο του και υποστήριξε ότι ενήργησε ευρισκόμενος σε άμυνα. «Κοιμόμουν στο υπόγειο όπως συνηθίζω. Ξύπνησα από το γάβγισμα του σκύλου μου. Διέκρινα μία φιγούρα να περιφέρεται έξω από το σπίτι και πήρα την καραμπίνα που είχα δίπλα μου. Όταν άκουσα έναν θόρυβο στην κεντρική πόρτα του σπιτιού, την άνοιξα και είδα τον δράστη να κρατάει ένα κατσαβίδι. Ένιωσα απειλή και τον πυροβόλησα στο πόδι», απολογήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ο Αλβανος διαρρήκτης, παρέμεινε σε νοσηλεία και μετά το εξιτήριο που έλαβε απελάθηκε στη χώρα του, καθώς διαβιούσε ως λαθρομετανάστης στην Ελλάδα.