Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ζητά τη διασφάλιση πλήρωσης όλων των θέσεων

ΠΕ Γεωτεχνικών του Γραπτού Διαγωνισμού

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, με επιστολή του στην Υπουργό Εσωτερικών κα Ν. Κεραμέως, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θ. Σκυλακάκη, ζητά την επίσπευση και την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων του Γραπτού Διαγωνισμού (Προκηρύξεις 2Γ/ 2022 – Α’ Φάση και 3ΓΒ/2023 – Β’ Φάση) και τη διασφάλιση της πλήρωσης όλων των θέσεων ΠΕ Γεωτεχνικών 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο του 2023, μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του γραπτού διαγωνισμού των Προκηρύξεων 2Γ/2022 (Α’ Φάση) και 3ΓΒ/2023 (Β’ Φάση), το Επιμελητήριο είχε στείλει επιστολή στην Υπουργό Εσωτερικών και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνοντας ότι, σε ό,τι αφορά τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας, το ποσοστό κάλυψης των αναγκών τους σε επιστημονικό δυναμικό θα είναι κατά πολύ μικρότερο από το ζητούμενο, αφού οι προκηρυσσόμενες θέσεις ΠΕ Κτηνιάτρων είναι 114, ενώ οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού είναι 58. Το Επιμελητήριο, τονίζοντας, για άλλη μία φορά, τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης των εν λόγω υπηρεσιών τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, έκρινε επιβεβλημένη την πλήρη κάλυψη των θέσεων ΠΕ Κτηνιάτρων της Προκήρυξης 3ΓΒ/2023 και ζητούσε από τα συναρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν, με τη συνεργασία του Α.Σ.Ε.Π., για την εξεύρεση σχετικής λύσης, αντίστοιχης ίσως με αυτή που δόθηκε στην περίπτωση της Προκήρυξης 1Γ/2022 (αφορούσε προσλήψεις στην Α.Α.Δ.Ε.), όπου προβλέφθηκε, εκ των υστέρων, μείωση των σχετικών βάσεων επιτυχίας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

με το υπ’ αριθ. 6601/8-12-2023 έγγραφο μας (επισυνάπτεται), υπογραμμίσαμε τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των γεωτεχνικών υπηρεσιών και ζητήσαμε από τα συναρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του διαφαινόμενου κινδύνου της μη κάλυψης των θέσεων ΠΕ Κτηνιάτρων του Γραπτού Διαγωνισμού (Προκηρύξεις 2Γ/ 2022 – Α’ Φάση και 3ΓΒ/2023 – Β’ Φάση), καθόσον οι σχετικές θέσεις είναι 114 ενώ οι επιτυχόντες 58.

Δεδομένου ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση επί του ως άνω εγγράφου, ούτε και έχουμε ενημερωθεί για τους τυχόν σχεδιασμούς της Κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος, οφείλουμε να επαναλάβουμε το αίτημά μας για την άμεση εξεύρεση σχετικής λύσης, με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και του Α.Σ.Ε.Π., προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψης των θέσεων ΠΕ Κτηνιάτρων της Προκήρυξης 3ΓΒ/2023.

Επιπλέον, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά τη σημαντική υποστελέχωση των γεωτεχνικών υπηρεσιών, τονίζουμε ότι καθίσταται επιβεβλημένη η ύπαρξη αντίστοιχης μέριμνας και για την πλήρη κάλυψη των θέσεων ΠΕ Δασολόγων, ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Γεωλόγων και ΠΕ Ιχθυολόγων, προκειμένου να προληφθούν τυχόν κενές θέσεις σε περιπτώσεις μη αποδοχής αυτών από τους ενδιαφερόμενους. Σημειώνουμε ότι σχετικό πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί ιδίως στην ειδικότητα ΠΕ Δασολόγων, όπου οι θέσεις της Προκήρυξης είναι 187 και οι επιτυχόντες 192.

Πέραν τούτων, δεδομένου ότι το Επιμελητήριο, καθημερινά γίνεται αποδέκτης σχετικών διαμαρτυριών από μέλη του – επιτυχόντες του Γραπτού Διαγωνισμού, θεωρούμε αναγκαία την επίσπευση και ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων.

Αναμένοντας τις άμεσες, λόγω του επείγοντος του θέματος, δικές σας περαιτέρω ενέργειες, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, διευκρίνιση ή συνεργασία.