Ένα νεκρό διαστημόπλοιο της NASA πρόκειται να πέσει από το διάστημα και να συντριβεί στη Γη σήμερα Τετάρτη — και υπάρχει μία στις 2.500 πιθανότητες να σκοτώσει κάποιον.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αποκάλυψε ότι το κομμάτι τεχνολογίας των 600 λιβρών – παρόμοιο με αυτόματο μηχάνημα αυτόματης πώλησης – θα εισέλθει ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης στις 9.30 μ.μ. ET, με το μεγαλύτερο μέρος της να καίγεται στον ουρανό.

Αλλά ορισμένα εξαρτήματα θα επιβιώσουν κατά την κάθοδο και η NASA προειδοποιεί «ο κίνδυνος να προκληθεί βλάβη σε οποιονδήποτε είναι… ένας στους 2.467». 

Το πού ακριβώς θα είναι η ζώνη πρόσκρουσης παραμένει ασαφές, καθώς η NASA θα πρέπει να μοιραστεί ενημερώσεις σχετικά με το σκάφος μετά τη συντριβή του πίσω στη Γη.

Το Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager (RHESSI) είχε επιφορτιστεί με την παρατήρηση ηλιακών εκλάμψεων προτού παροπλιστεί το 2018, αφού η NASA απέτυχε να επικοινωνήσει μαζί του.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος αποσυρμένος δορυφόρος της NASA που θα πέσει στη Γη φέτος. Το προηγούμενο ήταν ένα μηχάνημα 5.400 λιβρών που έπεσε τον Ιανουάριο.

(photo: pixbaay)