Η θέση της παράταξή μας για τον προϋπολογισμό 

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» πιστή στην αρχή της για γόνιμη και εποικοδομητική στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε θετική ψήφο στον προϋπολογισμό του 2024 πλην των δαπανών και των κωδικών που αφορούν στα ανταποδοτικά τέλη.

Κι αυτό επειδή η παρούσα Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μία υπέρογκη αύξηση την οποία καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει τα 90 και πλέον έργα που ωρίμασε και δημοπράτησε η προηγούμενη δημοτική αρχή κάτι που ως παράταξη μας κάνει περήφανους.

Αποτυπώνει επίσης τα τεράστια βήματα που έγιναν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια για τον εκσυγχρονισμό στην καθαριότητα με προμήθειες νέων απορριμματοφόρων, για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και την αναβάθμιση των σχολείων,  για την στήριξη του πολιτισμού κι ακόμη δείχνει την ετοιμότητα του Δήμου να ανταποκριθεί στις  νέες προκλήσεις έχοντας όλα τα εργαλεία για διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Δυστυχώς δεν περιλαμβάνει τίποτα απ’ όσα απλόχερα είχε υποσχεθεί στους Γιαννιώτες η σημερινή δημοτική αρχή.

«Επισημάναμε σε όλους τους τόνους ότι η τεράστια αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη υποκρύπτει μία κρυφή ατζέντα που έχει η δημοτική αρχή και δεν είναι άλλη από την περαιτέρω συμμετοχή ιδιωτών στην καθαριότητα. Αυτό δεν θα ήταν κακό αν δεν είχε επιδοθεί σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού το 2019 και δεν είχε σηκώσει τη σημαία εναντίον των ιδιωτών. Δεν είναι λανθασμένη ως ιδέα αλλά πρέπει να έχει το θάρρος να την υποστηρίξει» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στις “100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις” λέγοντας ότι πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία για την πόληκαι για μία πολύ μεγάλη προίκα που φέρει τη σφραγίδα του Μωυσή Ελισάφ και της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Η παράταξη θεωρεί ότι είναι υποχρέωση της σημερινής δημοτικής αρχής να προχωρήσει όλα τα βήματα που χρειάζονται και να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο που της έχει δοθεί για τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε απαντήσεις για την τύχη του έργου των led, έργο με αναπτυξιακό πρόσημο. Η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος δείχνει ότι οδηγεί την ενεργειακή αναβάθμιση σε μία ακόμη περιπέτεια την οποία και πάλι θα πληρώσουν οι Γιαννιώτες.