Στα 26,1 εκατομμύρια ευρώ εκτοξεύεται το κόστος κατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου μετά τις συνεχείς τροποποιήσεις που έγιναν με την τελευταία να είναι σημερινή. Οι τροποποιήσεις αποδίδονται στις ανάγκες που προέκυψαν.

Πέρα απ’ αυτό, η Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει να δώσει μάχη με τον χρόνο για την ολοκλήρωση του έργου –ουσιαστική και λογιστική- μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που κλείνει το ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται ότι και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης έχει τροποποιηθεί με αποτέλεσμα τώρα να αγγίζει το τελευταίο περιθώριο που υπάρχει.

Η Λεωφόρος Νιάρχου έχει συνολικό μήκος  4,5 χιλιόμετρα και η ανακατασκευή της συνάντησε αντιδράσεις. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται να υπολείπεται των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί αλλά σε κάθε περίπτωση θα κριθεί με την πλήρη αποπεράτωση του έργου.

Η τελευταία τροποποίηση στο αντικείμενο του έργου αφορά στην αύξηση του προυπολογισμού του κατά μερικές χιλιάδες και εκτιμάται ότι είναι η τελευταία που γίνεται.

Από τα 26,1 εκατομμύρια, τα 17,5 αφορούν τις βασικές εργασίες στην οδική αρτηρία, τα 3,5 τις απαλλοτριώσεις, το 1,6 την μετατόπιση των δικτύων της ΔΕΥΑΙ, το 1,1 την μετατόπιση δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ και του ΟΤΕ ενώ 164 χιλιάδες δόθηκαν για τις αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες που έγιναν.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2018 και συμβασιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019.