02/03/2023 • 00:00

Ελλάδα

Χωρίς σταματημό συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι τιτάνιες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να μετατοπίσουν με προσοχή τα ογκώδη συντρίμμια και να εντοπίσουν αγνοούμενους επιβάτες των δύο αμαξοστοιχιών, μιας εμπορικής και μιας επιβατικής, που συγκρούστηκαν μετωπικά έξω από τη Λάρισα, λίγο πριν τις σήραγγες, στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης.

Στους 42 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας κάνει λόγο για 43 σορούς εκ των οποίων οι είναι απανθρακωμένοι και 32 μόνο με αναγνώριση DNA μπορούν να ταυτοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ταυτοποίησης στο βαγόνι – εστιατόριο διεξήχθη υπό ακραίες συνθήκες υψηλού πυροθερμικού φορτίου της τάξεως των 1300 βαθμών Κελσίου, γεγονός που δυσχέραινε τη σχετική διαδικασία.

Επίσης, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, πιθανόν να ανακοινωθεί την Πέμπτη ο εντοπισμός ακόμα δυο σορών, φτάνοντας τους 44 οι νεκροί.

Στο σημείο βρίσκονται 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τρεις ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και δύο ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.