ώστε να διασφαλίσει και την πιθανή εκτέλεση του έργου και τα συμφέροντα του δημοσίου… Άλλωστε το οικονομικό τουλάχιστον προφιλ της μονής ενδιαφερόμενης ΙΚΕ δεν φαντάζει πανίσχυρο…

Με την επιστολή της η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ανακοίνωση,  «δηλώνει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει σε διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης, χωρίς να επιθυμεί την ουσιώδη τροποποίηση των όρων με την οποία διακηρύχθηκε, αποδεχόμενη καταρχήν την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης, ως συμπεριλήφθηκε στο τεύχος της διακήρυξης».

Ο Καχριμανης λοιπόν απ τους Δελφους,

στην δεύτερη τοποθέτηση που έκανε αναφέρθηκε στο μακρύ ιστορικό του Πάρκου και στην αποτυχία κατασκευής του με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και δανειοδότηση κάτι που χρέωσε στις συστημικές τράπεζες οι οποίες ουσιαστικά είχαν κλείσει τις πόρτες στην Περιφέρεια.

Αναφερόμενος στη συνέχεια της περιπέτειες είπε ότι «ο πρωθυπουργός μας είπε ότι μας δίνει 15 εκατομμύρια από εθνικούς πόρους και να προχωρήσετε. Έχω πολύ καλή υπηρεσία πληροφορικής. Δεν δουλεύουν με κρατικά κριτήρια αλλά με επιστημονικά κριτήρια. Ήρθαν μία μέρα και μου λένε θέλουμε να κάνουμε ένα πείραμα.. Ποιο ήταν; Το ελληνικό κράτος ζήτησε τρία δις ομολογιακό δάνειο και πήρε 34 με 3,5% επιτόκιο. Εμείς, πρότειναν, θα κάνουμε για τριάντα χρόνια την παραχώρηση των ενοικίων με την τρέχουσα τιμή και θα κατασκευάσουμε το Πάρκο χωρίς να βάλουμε δικά μας κεφάλαια κάτι που έγινε στο Θριάσιο πεδίο»…

Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η διαδικασία για την σύμβαση παραχώρησης..

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι «έγινε η διακήρυξη, έχουμε μία εκδήλωση ενδιαφέροντος αυτή την στιγμή και ζητάμε τώρα εγγυητική της τάξης των οκτώ εκατομμυρίων όπως και τις άλλες γενικότερα εγγυήσεις, όπως πιστοληπτική ικανότητα και λοιπά.. Εάν δεν προχωρήσει με αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τα δεκαπέντε εκατομμύρια που έχουμε προίκα. Το πιο πιθανό από ότι μου λένε οι συνεργάτες μου είναι να προχωρήσει..» κατέληξε.