Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban προειδοποιεί ότι μόνο η εκλογή συντηρητικών υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η αντικατάσταση της σημερινής ηγεσίας της ΕΕ θα οδηγήσει σε ειρήνη στην Ουκρανία.
«Ολόκληρη η ευρωπαϊκή κοινότητα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. 
Στεκόμαστε στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πολέμους και ειρήνης», έγραψε ο πρωθυπουργός Viktor Orban στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε στην πολιτική σήμερα, ακόμα κι αν οι Βρυξέλλες φαίνονται μακρία, είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ειρήνη. 

Τώρα έχουμε μια φιλοπολεμική πλειοψηφία.
Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό, και πρέπει να το αλλάξουμε στις 9 Ιουνίου! Μόνο ειρήνη! Μόνο Fidesz!»
Μερικά από τα πιο φιλοπολεμικά κόμματα στην Ευρώπη ανήκουν πλέον στην αριστερά.
Για παράδειγμα, το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία, το οποίο ιδρύθηκε με προτεραιότητες υπέρ της ειρήνης και την αντίθεση στο ΝΑΤΟ, είναι τώρα αναμφισβήτητα το πιο φιλοπολεμικό κόμμα στη Γερμανία. 
Οι Πράσινοι έχουν πιέσει για περισσότερες αποστολές όπλων για την Ουκρανία, έχουν ευθυγραμμιστεί με τα γεράκια του πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν συντριπτικά μέλη υπέρ του πολέμου.
Στην πραγματικότητα, οι υποστηρικτές του κόμματος των Πρασίνων είναι οι πιο μαχητικοί υπέρ των πρόσθετων αποστολών όπλων στην Ουκρανία από όλα τα γερμανικά κόμματα, αλλά και οι πιο πιθανό να πουν ότι δεν θα υπερασπίζονταν τη Γερμανία εάν η χώρα δεχόταν εισβολή.

GMg6OSdWcAAXP6n_1.png

Πολιτική κυριαρχία 

Εν τω μεταξύ, η τελευταία έρευνα της ανεξάρτητης υπηρεσίας δημοσκοπήσεων Medián έδειξε ότι το κόμμα του Orban, το συντηρητικό Fidesz, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, παραμένει το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ουγγαρία, με το 46% των ψηφοφόρων να το υποστηρίζει.
Το νεοφερμένο κεντρώο κόμμα Tisza, του οποίου ηγείται ο αποστάτης της Fidesz, Péter Magyar, εν διαστάσει σύζυγος της πρώην υπουργού ΔικαιοσύνηςJudit Varga, είναι δεύτερο με 24%.
Η ξαφνική άνοδος του κόμματος έχει αναδιατάξει εντελώς το πολιτικό τοπίο στην Ουγγαρία, με τη μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης, τον Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Συνασπισμό, να συγκεντρώνει τώρα ψηφοφορία στο 9%, ακολουθούμενο από το κόμμα Two-Tailed Dog στο 6% και το Momentum στο 5%.