Για την παρουσία του στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ μίλησε στο Open ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος ο οποίος σχολίασε επίσης και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παρουσία βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών στην εξόδιο ακολουθία.

Ο κ. Βαρτζόπουλος απαντώντας σε όσους αναφέρουν ότι στη ΝΔ υπάρχει φιλοβασιλικός κύκλος είπε ότι δεν «υπάρχει κάποια σοβαρή βάση για το αν υπάρχει πτέρυγα, κίνημα ή διάθεση, ύστερα από 50 χρόνια οριστικής διευθέτησης του θέματος. Ουδείς σήμερα μπορεί να συζητήσει στην Ελλάδα, σε σοβαρό πολιτικό επίπεδο, την πιθανότητα να έχουμε παλινόρθωση».

Για την δική του παρουσία στην κηδεία ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι ο ίδιος εκτός από το ανθρώπινο επίπεδο παρέστη στην εξόδιο ακολουθία «σαν μία συνέχεια του λαϊκού κόμματος», ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι φιλοβασιλικός και ότι αν ψήφιζε το 1974 θα ψήφιζε κατά της βασιλείας.

Σε ερώτηση για το αν έδωσε το «παρών» για να αλιεύσει ψήφους για τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε: «Εμείς δείχνοντας αυτό το οποίο είμαστε, δεν το κάνουμε για να κερδίσουμε καινούρια ψηφαλάκια, αλλά για να κρατήσουμε την βάση μας. Εκφραζόμαστε έτσι όπως θέλει να εκφραστούμε η βάση του κόμματός μας».

Στην συνέχεια έπειτα από παρέμβαση στο πάνελ, που επισημάνθηκε ότι «η βάση του κόμματος της ΝΔ είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν έχουν καμία σχέση με τη βασιλεία», ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος τόνισε: «Θα μου επιτρέψετε να έχω μία βαθύτερη γνώση του κόμματος και της βάσεώς του». «Φιλοβασιλικός σήμερα δεν είναι κανείς, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν συζητείται καν», πρόσθεσε.

Δείτε στο 17.12 την συζήτηση για την αναφορά στην βάση του κόμματος και παρακολουθήστε ολόκληρη την κουβέντα, στην οποία κατά διαστήματα ανέβηκαν οι τόνοι:

https://youtube.com/watch?v=_o5WEiFBs30%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

scr