Ειδικότερα, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε όξυνση την πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σχολίασε την παραδοχή του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Φίλη, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρακολουθούσε στελέχη της και στελέχη της Τρόικα.

Κάλεσε τον κ. Φίλη να ρωτήσει τον κ. Ρουμπάτη και τον κ.Τσίπρα γιατί παρακολουθούσε τους τροϊκανούς και τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δηλώσει πως το 2015, όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών, τον παρακολουθούσε η ίδια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε καμία απάντηση από την πλευρά τη δική σας». 

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης: «Ζητώ την ύστατη ώρα να κάνουμε ως πολιτικό σύστημα ένα σοβαρό διάλογο για αυτά τα ζητήματα Δημοκρατίας, όχι να εκτοξεύουμε βολές. Εδώ τι είδαμε σήμερα; Είδαμε ένα ΣΥΡΙΖΑ που έχει ξεκινήσει έναν απαράδεκτο ακτιβισμό. Δεν μου θυμίζει το ΣΥΡΙΖΑ του 2015, μου θυμίζει το ΣΥΡΙΖΑ του 2012. Και θεωρώ ότι αυτό κ. Φίλη θα το κρίνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες, που θα έρθουν στις κάλπες, όχι όταν θέλετε εσείς, αλλά όταν λέει το Σύνταγμα».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιφρονεί το Κοινοβούλιο και υπογράμμισε ότι σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να βρίσκεται μέσα στη Βουλή. 

«Δεν έχει το μονοπώλιο στη δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάτι το οποίο, εγώ τουλάχιστον όσο είμαι στην πολιτική δεν το έχω δει. Βγήκε και ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι ήταν αστοχία, έκανε θεσμικές προτάσεις. Το θέμα των παρακολουθήσεων είναι στη Δικαιοσύνη», σημείωσε.