Ο ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Τις τελευταίες ημέρες η Πατρίδα και ο ελληνικός λαός βιώνει ακόμη μια μεγάλη Προδοσία! Στην οποία πρωταγωνιστεί για ακόμη μια φορά μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Μια Προδοσία που τείνει να έχει καταστροφικές συνέπειες για την Πατρίδα μας! 

Πιο συγκεκριμένα:

Η Ντόρα Μπακογιάννη εισηγήθηκε την γνωμοδοτική της έκθεση για το αίτημα του Κοσσυφοπεδίου, ώστε να ενταχθεί στοΣυμβούλιο της Ευρώπης, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας και έτσι την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης την υπερψήφισε με ευρεία πλειοψηφία!

Αυτή η προδοτική ενέργεια εκ μέρους της αντιπροσωπίας της ΝΔ, είναι μια de jureαναγνώριση του κράτους του Κοσσυφοπεδίου, που κατά το παρελθόν καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν είχε καν διανοηθεί να προβεί σε έμμεση αναγνώριση κράτους Κοσσυφοπεδίου, αφού κάτι τέτοιο θα υποδήλωνε την απόσχισηεδάφους της Σερβίας από το σερβικό εθνικό κορμό!

Έτσι αυτή η προδοτική ενέργεια της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως της Οικογένειας Μητσοτάκη, υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Κύπρου μας, αφού ανοίγει και ενισχύει την όρεξη του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν για την αναγνώριση του Τοτρκοκυπριακούψευδοκράτους, ως κυρίαρχου κράτους, από τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία ήταν εγγυήτρια δύναμη στο Νησί!  

Ταυτόχρονα ανοίγει και ενισχύει την όρεξη τουκαθεστωτικού Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για το μεγαλόπνοο σχέδιό του, της δημιουργίας δηλαδή της Μεγάλης Αλβανίας! 

Κι αντί ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει φροντίσει να ελευθερωθεί ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, της καρδιάς της Βορείου Ηπείρου, Φρέντη Μπελέρη, τον τοποθετεί ως υποψήφιο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, αδυνατίζοντας περαιτέρω τον Βορειοηπειρωτικό αγώνα των καταπιεσμένων συμπατριωτών μας στη Βόρειο Ήπειρο και ενισχύοντας τα φασιστικά και επεκτατικά σχέδια του Έντι Ράμα!     

Άλλωστε ήταν τυχαία  η δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, όπου δήλωσε φανερά ικανοποιημένος από την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, λέγοντας ότι βλέπει πρόοδο στο Κυπριακό;

Αλήθεια για ποια πρόοδο μιλάει, όταν είναι συνεχώς κλιμακούμενες οι προκλήσεις της Άγκυρας, ιδιαίτερα μάλιστα, μετά τη Διακήρυξη των Αθηνών; 

Παρτάλια της πολιτικής μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν ακόμη… 

Στο σημείο αυτό αξίζει να γνωρίζουμε τα μέλη της ΝΔ που ψήφισαν αυτό το προδοτικό ψήφισμα:

Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Ευθυμίου, ΓιώργοςΣταμάτης και Ευριπίδης Στυλιανίδης!

Μπα! Ο “πατριώτης” Ευριπίδης Στυλιανίδης! Ο Καραμανλικός Ευριπίδης Στυλιανίδης! Ο Θρακιώτης Ευριπίδης Στυλιανίδης!

Τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον Τόπο!

Ωστόσο ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό, παρ΄ ότι αυτή η προδοτική ενέργεια δεν έφτασε σε όλη την Ελλάδα, αφού τα Συστημικά ΜΜΕ την “δολοφόνησαν”, το γεγονός πως δυο πρώην Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσαν παρών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης!

Δηλαδή δεν είχαν άποψη και το “έπαιξαν Πόντιοι Πιλάτοι”;

Δηλαδή αυτά τα πολιτικά παρτάλια διατέλεσαν Πρωθυπουργοί της Ελλάδος;

Ήξεραν όμως να εισάγουν τα Μνημόνια, που αλυσόδεσαν την Πατρίδα μας, στερώντας της ισχυρή δυναμική κράτους μέλους της ΕΕ και εξαθλιώνοντας την εθνική οικονομία και φτωχοποιώντας τον ελληνικό λαό!  

Τα προσχήματα έσωσε από την ελληνική αντιπροσωπία η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία καταψήφισε την εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη!  

Η οποία Νίνα Κασιμάτη ακολούθως προχώρησε σε μια αποκάλυψη βόμβας μεγατόνων, που θα έπρεπε να έχει ήδη θέσει κυβερνητικό πρόβλημα!

Πιο συγκεκριμένα:

Η κυρία Κασιμάτη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Kontra24, ισχυρίστηκε πως δέχθηκε πιέσεις ώστε να μην ψηφίσει OXI στο ψήφισμα για το Κοσσυφοπέδιο!

Μάλιστα είπε ότι προσπάθησαν να την αντικαταστήσουν με άλλον Έλληνα βουλευτή, που προφανώς ήταν πρόθυμος να υπερψηφίσειτο ψήφισμα για το Κοσσυφοπέδιο!

Αλήθεια υπάρχει Εισαγγελέας που θα διερευνήσει, κατά πόσο ευσταθεί αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ποιοι ήταν οι εκβιαστές;

Έτσι η Οικογένεια Μητσοτάκη διέρρηξε την παραδοσιακή φιλία, μετά τη Ρωσία και με τη Σερβία!  

Λέγοντας ο Πρόεδρος της Σερβίας ΑλεξάνταρΒούτσιτς προς την Ντόρα Μπακογιάννη:

Ντροπή σου που λες ψέματα! Ξέρω καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας!

Ενώ η Σέρβα Βουλευτής Μπιλιάνα ΠάντιτςΠίλια αποκάλεσε την Ντόρα Μπακογιάννη ανέντιμη και υποκρίτρια:

«Με αυτό που κάνετε θα ανοίξετε το Κουτί της Πανδώρας! Θα υπάρξουν συνέπειες και για την Ελλάδα.»!

Η Οικογένεια Μητσοτάκη θα φέρει τα σύνορα της Ελλάδος, από τη Λάρισα μέχρι τα Κύθηρα…  

Σε εμάς όμως δεν προκαλεί έκπληξη, η νέα πισώπλατη μαχαιριά της ΟικογένειαςΜητσοτάκη κατά των εθνικών μας συμφερόντων! 

Θα σας θυμίσω, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός, μας είχε υποσχεθεί για την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών:

«Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. …Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ»!

Τι έπραξε λοιπόν ως Πρωθυπουργός, ο άνθρωπος των “αγορών” Κυριάκος Μητσοτάκης; Ενίσχυσε περαιτέρω την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!

Με την Ντόρα Μπακογιάννη πρόσφατα να τοποθετείται υπέρ του Νίκου Κοτζιά (ΥΠΕΞ την εποχή εκείνη) για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Αλλ΄ όμως αυτή η ενδοτική πολιτική, καλλιεργείται επί χρόνια από τις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις – πλην του Κώστα Καραμανλή – και δυστυχώς βρισκόμαστε στο τελευταίο σενάριο, πριν από τις “Πρέσπες του Αιγαίου”, όπου θα συντελεστεί αρχικά η συνεκμετάλλευση – με Τουρκία και ΗΠΑ – του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος και ακολούθως θα συντελεστεί η συνιδιοκτησία και συγκυριαρχία νησιών μας του Αιγαίου Πελάγους!

Ωστόσο, εδώ και χρόνια, αναφέρω, ότι η ανακήρυξη της υπαγωγής της Ελλάδος στο Μηχανισμό στήριξης (Μνημόνιο) από τον Πρωθυπουργό (τότε) Γιώργο Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010 από το μαγευτικό και Ελληνικό Καστελόριζο δεν ήταν διόλου τυχαία!

Έγινε από εκεί, γιατί προφανώς ήθελε να σηματοδοτήσει ο τότε Πρωθυπουργός τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν τα επόμενα χρόνια και για τις οποίες προφανώς ήταν ενήμερος!

Αυτής της ενδοτικής λογικής είναι και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε δηλώσει ανερυθρίαστα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου από την στήλη του στα ΝΕΑ, πως:

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή “με άλλο μάτι”, και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου»!

Θα μπορούσε λοιπόν να ισχυριστεί κάποιος, ότι η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη έχει αναλάβει εργολαβικά τις δημόσιες σχέσεις με την Τουρκία;

Αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βαρύγδουπή αναφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο βιβλίο του, “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια – 1974-2016” και τις οποίες συγκλονιστικές αφηγήσεις κατέγραψε ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, µε την ρητή συμφωνία, το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί μετά την αποχώρηση του Έλληνα πολιτικού από τη ζωή!

Στην σελίδα 211 και στην ενότητα “μαθήματα εξωτερικής πολιτικής” ο πρώην Πρωθυπουργός λέγει:

«… να πετύχουμε τα μέτρα εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα την άμεσο επικοινωνία των ηγετών των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτικών ηγετών των δύο χωρών. Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής, δεν του πάει, δεν είναι το στυλ του. Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ!»!

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπέσκαψε, ως ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, συνεπικουρούμενη από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και μετέπειτα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τις δυο ενεργειακές Συμφωνίες (Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream), του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν, οι οποίες στην συνέχεια ακυρώθηκαν, εξυπηρετώντας τα Αμερικανικά συμφέροντα, ορίσθηκε από τον σημερινό Πρωθυπουργό, Πρόεδρος Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης μας! Τυχαία; Όχι βέβαια! Όπως δεν είναι τυχαία η απόδοση του Αντιπροέδρου σε αυτήν την Επιτροπή, του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γραμματέα Ανδρέα Λοβέρδου!

Στην Θράκη μας, όπου προδοτικό έργο κατά της Πατρίδας επιτελούν οι εκλεγμένοι Μουσουλμάνοι Βουλευτές, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ! Τυχαία; Δεν νομίζω!

Όμως η “δράση” της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, πάντα είχε και εξακολουθεί να έχει συνέχεια!

Αφού όπως έχει αποκαλύψει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, είχε βρεθεί με τον διαγραφέντα Βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, για “μπίζνες” στην Τουρκία!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει φωτογραφικό υλικό, στις 2 Μαρτίου 2015, πέντε εβδομάδες μετά την επανεκλογή της στη Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε στην Τουρκία. Τότε δεν ήταν ούτε Υπουργός Εξωτερικών, όπως παλαιότερα, ούτε καν Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αφού η Ν.Δ. είχε χάσει τις εκλογές.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, μαζί με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο ταξίδεψαν μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Για ποιον λόγο; Για να δώσει η Βουλευτής το “παρών”, χαμογελαστή, δίπλα στον Ανδρέα Πάτση;

Γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν εκεί; Καθήμενη δίπλα στον Πάτση, για μια απλή επιχειρηματική πρωτοβουλία δύο δικηγόρων; Γιατί; Γιατί;

Έπαιξε τον διαμεσολαβητή η κ. Μπακογιάννη, λόγω των υψηλών φιλικών γνωριμιών της με τον τουρκικό παράγοντα;

Μαυρίστε αυτούς που μαύρισαν τις τύχες μας και τις τύχες της Πατρίδος μας…

Πολλά θα μπορούσα ακόμη να αναφέρω, αλλά λόγω χώρου και χρόνου περιορίζομαι σε αυτά! 

Ωστόσο, τον προσεχή Ιούνιο διεξάγονται Ευρωεκλογές, οι οποίες διαχρονικά χαρακτηρίζονται από την λεγόμενη «χαλαρή ψήφο», που σκοπό έχουν να στέλνουν οι ψηφοφόροι αυστηρά μηνύματα στην κυβέρνηση για την ανακολουθία λόγων και πράξεων.

Έτσι σε αυτές τις Ευρωεκλογές το μήνυμα προς την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι πολύ οργισμένο, κάτι που αποδεικνύουν κι όλες οι δημοσκοπήσεις. 

Μια οργισμένη λαϊκή αντίδραση και για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών! Και για την προσπάθεια συγκάλυψης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων (υποκλοπών) πολιτικών, δημοσιογράφων, ακόμη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. 

Ναι, πρέπει να είναι οργισμένη η ψήφος της ελληνικής κοινωνίας για το νόμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών που πλήττει την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Που βιώνει μια πρωτοφανή ακρίβεια, που νιώθει ανασφαλής, που φιμώνεται κάθε ελεύθερη φωνή, στοιχεία που αποκαλύπτονται από τα όργανα της ΕΕ.

Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα ύπαρξης του ίδιου του Πρωθυπουργού, της Οικογένειας Μητσοτάκη, της διεφθαρμένης κυβέρνησής του.

Αλλά αυτές οι Ευρωεκλογές πρέπει να σηματοδοτήσουν το τέλος όλων των διεφθαρμένων και παρακμιακών κομμάτων Εξουσίας. Τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, των νεόκοπων αρχηγών τους να εξαερώνονται εάν δεν συγκεντρώσουν ποσοστά 17+

Αλλά αυτή η οργισμένη αντίδραση του λαού μας, για τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που θα διοχετευτεί με την ψήφο του;

Ο λαός μας πριν πάει στην κάλπη θα πρέπει να γνωρίζει ότι, κανένα πολιτικό αμάρτημα δεν εξαγνίζεται από την όποια πολιτική κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Το κόμμα «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος» εσαεί θα το βαραίνει η ψήφιση του Α΄ Μνημονίου από τον αρχηγό του. Η συμμετοχή του στην καταστροφική κυβέρνηση του διεθνή τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου!

Όπως επίσης ο νέος ΛΑΟΣ του Φίλιππα Καμπούρη, με υποκρυπτόμενο αρχηγό του κόμματος τον εκπεσόντα Γιώργο Καρατζαφέρη. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου κι όχι μόνο!

Γι΄ αυτό στο χρόνο που απομένει, πριν αποφασίσουμε για την οργισμένη μας ψήφο, να μελετήσουμε τα πεπραγμένα της επιλογής μας!!