Ο χάρτης που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Μακελειό, με την Νεοθωμανική Αυτοκρατορία του Ερντογάν είναι συγκλονιστικός αλλά και τραγικά επίκαιρος γιατί συμβάλλει να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι ένας από τους βασικούς λόγους που διοργανώθηκε αυτό το συνέδριο της Καθημερινής του Αλαφούζου για την συμπλήρωση “50 χρόνων δημοκρατίας 1974-2024” δεν ήταν τόσο για να πουλήσουν ψεύτικες …δημοκρατικές δάφνες, όλοι αυτοί που είναι συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί του ότι εδώ και πέντε δεκαετίες η πατρίδα και η κοινωνία είναι σε χειρότερη κατάσταση από κάθε πλευρά. Η μεγαλύτερη και πιο ύπουλη σκοπιμότητα ήταν να προετοιμάσουν το έδαφος για τα χειρότερα που σχεδιάζουν να μας επιβάλουν και ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα.

tourkia2

Ο ρόλος του Παπαχελά ως “οικοδεσπότη” του συνεδρίου, με τις πολύ στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ και την πρεσβεία τους, σε αυτή την κατεύθυνση ήταν φανερός ενώ όλοι οι “επιφανείς” προσκεκλημένοι -πρώην πρωθυπουργοί και όχι μόνο- έπαιξαν για μια ακόμη φορά τις πρόθυμες μαριονέτες στο παιχνίδι παράδοσης του ελληνισμού. Η Ντόρα Νπακογιάννη ήταν μάλιστα αυτή που επιλεγμένα έσυρε το χορό της “εθνικής συναίνεσης” (δηλαδή της εθνικής προδοσίας) ενώ η παρουσία του Σαμαρά, που κάτι είπε περί “συνθηκολόγησης” ήταν για το ξεκάρφωμα. Πρώτον, εάν τα εννοούσε -και δεν τα έλεγε κάθε τόσο για να διαπραγματευτεί με τον Κούλη άλλα πράγματα- θα έπρεπε να έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση του και όχι μόνο με λόγια. Δεύτερον, διότι αυτά που φραστικώς επισημαίνει ως κινδύνους γα το μέλλον, δυστυχώς αποτελούν ήδη πραγματικότητα. Δεν τα …βλέπει;

Με δεδομένη λοιπόν τη “συναίνεση” της σημερινής πολιτικής ελίτ, με τον Κούλη, τον Ψαροκασσελάκη και τον Ανδρουλάκη, έχουν δώσει τώρα τη στήριξη τους για να προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις. Από την Ντόρα και τον Βενιζέλο, μέχρι τον Κοτζιά αλλά και τον …Τσίπρα ο οποίος, σε μια ακόμη τραγική κωλοτούμπα, πήγε στο συνέδριο της “καθημερινής” για να δηλώσει -και με όσα είπε- την πλήρη υποταγή του όχι μόνο στους ολιγάρχες αλλά και στα νέα εθνοκτόνα σχέδια κατά της Ελλάδας.

tourkia1

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι μάλιστα διπλά επικίνδυνοι πλέον γιατί την ίδια ώρα που εκείνοι δίνουν …κ@λο, ο Ερντογάν έχει ήδη κάνει πράξη των νεοθωμανική αυτοκρατορία και μας έχει περικυκλώσει.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει λοιπόν κτίζει τη νέα Αυτοκρατορία μέσω Σομαλίας, Κύπρου, Λιβύης και Κατάρ ενώ ο Ερνογάν …χουβαρντάς προσφέρει στο Κάιρο το 17% από την κυπριακή ΑΟΖ και 2% από την ελληνική, ο ίδιος κρατά το 41% και προσδοκά σε κέρδη 500 δις δολαρίων από τη Σομαλία.

Όλα αυτά ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΗΔΗ για την υλοποίηση της Γαλάζιας Πατρίδας, την αποκοπή των ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδας και το κλείσιμο των πυλών του Αιγαίου ενώ έχει τεράστια σημασία ότι η τουρκική νεο-οθωμανική αντίληψη φτάνει ώς τη Σομαλία. Η πρόσφατη συμφωνία με την Τουρκία καθιστά την Άγκυρα εγγυήτρια δύναμη, που θα προστατεύει με τον στόλο της την ΑΟΖ της Σομαλίας. Η τουρκική προστασία δεν θα προσφερθεί με το αζημίωτο, αλλά με οικονομικά και άλλα ανταλλάγματα, που φτάνουν τα 500 δις δολάρια και την ίδα ώρα η Τουρκία ενώνει τον δικό της γεωπολιτικό χώρο από την Ανατολική Μεσόγειο ώς το Κέρας της Αφρικής μέσω Σουέζ και Ερυθράς Θαλάσσης. Και δεν σταματά εκεί…

tourkia3

Ο τουρκικός στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει στρατιωτικές Βάσεις, για να ελέγχει τα στρατηγικά σημεία σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική και δη τις θαλάσσιες οδούς. Από τα στενά του Ορμούζ ώς τη Σομαλία, το Σουδάν, το Σουέζ, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, την Αλβανία, τη Λιβύη μέχρι το Γιβραλτάρ. Υπάρχει μάλιστα και άλλος χάρτης που αποτυπώνει το τρίγωνο του τουρκικού διαβόλου με κορυφές τις Βάσεις σε Κύπρο, Κατάρ και Σομαλία. Υπάρχει άλλο ένα τρίγωνο που εγκλωβίζει την είσοδο και την έξοδο των στενών Μπαμπ Ελ Μαντέμ με ένα γεωστρατηγικό τρίγωνο Βάσεων με κορυφές το Σουδάν, τη Σομαλία και το Κατάρ. Είναι, δε, εμφανής η ΑΟΖ της Σομαλίας, της οποίας την ασφάλεια αναλαμβάνει ο τουρκικός στόλος.

Όπως εξηγούν μάλιστα πολύ έμπειροι διπλωμάτες η προσπάθεια επαναπροσέγγισης την ίδια ώρα της Τουρκίας με την Αίγυπτο έχει στόχο την εμπλοκή του Καΐρου ως τρίτου μέρους στην τουρκική ιδέα, την οποία προωθούν οι Βρετανοί για την επανέναρξη των συνομιλιών, που αφορά στη δημιουργία Κοινής Επιτροπής μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τη συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου, χωρίς να τελεί κάτω από το νομικό κέλυφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο δεύτερος σκοπός είναι η εμπλοκή της Τουρκίας για τον καθορισμό των ΑΟΖ της Τουρκίας με τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους και σε ένα τέτοιο σενάριο χρειάζεται και η Αίγυπτος, διότι έχει υπογράψει και καθορίσει ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία, οπότε στον επανακαθορισμό των ΑΟΖ επιβάλλεται και η δική της συμβολή. Και στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία, για να κτίσει γέφυρες με την Αίγυπτο, προσφέρει στο Κάιρο το 17% της κυπριακής ΑΟΖ!!

Και μπορεί μεν η Άγκυρα να έχει αρχίσει διάλογο με την Ελλάδα -στον οποίο οι δικοί μας έχουν πέσει με τα …τέσσερα- ουδόλως εγκαταλείπει τις πάγιες θέσεις της όμως η Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα. Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου όπως έδειξε και με την τελευταία ΝΟΤΑΜ που έχει εκδώσει, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο: Η αλλαγή των ΑΟΖ σημαίνει ότι “πέφτει” η Κύπρος και μαζί της κλείνει τις εισόδους και εξόδους του Αιγαίου στα ανατολικά, δηλαδή από την Κρήτη, στην Κάρπαθο και από την Κάρπαθο στη Ρόδο. Ταυτοχρόνως, μετά την Αίγυπτο, ελέγχει τον δίαυλο από το Σουέζ προς το Γιβραλτάρ και προς την Αλεξανδρέττα, εδραιώνοντας, ταυτοχρόνως, την τουρκική λίμνη από τη Μαρμαρίδα προς την Αλεξανδρέττα. Μπορεί μεν επίσης να έχει ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Λιβύης το μνημόνιο με την Τουρκία, αλλά η Άγκυρα διαθέτει βάσεις εκεί που της προσφέρουν γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Κι ακόμη κι αν χάσει μια νομική μάχη, δεν σταματά έτσι να αμφισβητεί τα δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή και να τα θέτει κάτω από casus belli

makeleio