Γιατί ο κορωνοϊός είναι ακόμη μαζί μας;Εξαιρετικά προβληματισμένος εμφανίστηκε με τοποθέτησή του σχετικά με την πορεία της πανδημίας στον πλανήτη, ο καθηγητής Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Αφορμή, μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Science Immunology» και στην οποία αποτυπώνεται πως «τα εμβόλια Pfizer (και πιθανώς άλλα πρωτεΐνης ακίδας mRNA) προκάλεσαν αστοχία στο ανοσοποιητικό σύστημα, δημιουργώντας έτσι έναν ατελείωτο βρόχο ανατροφοδότησης ιικής ανοσοποιητικής διαφυγής, διαιωνίζοντας την πανδημία, και δημιουργία ανοσοκαταστολής για τα άτομα που τα έλαβαν».

Έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Κουρέτας: «Η ανεκτικότητα είναι καλό πράγμα στις περισσότερες πτυχές της ζωής. Αλλά όταν πρόκειται για το ανοσοποιητικό σύστημα, η τεχνητή πίεση του σώματος για τη δημιουργία αντισωμάτων με μακροχρόνια ανοχή σε ένα παθογόνο είναι μια συνταγή για καταστροφή. Ανάμεσα σε χιλιάδες εργασίες σχετικά με τον COVID και τα εμβόλια, μια νέα γερμανική εργασία που δημοσιεύτηκε στο Science Immunology θα πρέπει να είναι η κύρια ιστορία αυτής της εβδομάδας. Παρόλο που το θέμα είναι πολύ πυκνό και αρκετά περίπλοκο, το νόημα είναι ότι τα εμβόλια Pfizer (και πιθανώς άλλα πρωτεΐνης ακίδας mRNA) προκάλεσαν αστοχία στο ανοσοποιητικό σύστημα, δημιουργώντας έτσι έναν ατελείωτο βρόχο ανατροφοδότησης ιικής ανοσοποιητικής διαφυγής, διαιωνίζοντας την πανδημία, και δημιουργία ανοσοκαταστολής για τα άτομα που τα έλαβαν.

Το ενοχλητικό ερώτημα του 2022 είναι γιατί ο ιός είναι ακόμα μαζί μας μέχρι σήμερα. Γιατί τόσες πολλές χώρες στον Ειρηνικό που τα πήγαν τόσο καλά το 2020 και το 2021 έχουν τώρα μεγαλύτερο πρόβλημα το 2022 με λιγότερο μολυσματικά στελέχη του COVID; Γιατί φαίνεται ότι η πανδημία δεν θα τελειώσει ποτέ και τόσοι πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό πολλές φορές; Τίποτα από αυτά δεν είναι φυσιολογικό.

Δεν το λέω εγώ το λέει το Science και φυσικά αλλάζει πολλά από όσα ξέραμε μέχρι τώρα».

onlarissa.gr