Ο κόσμος βυθίζεται στο χείλος της αβύσσου λόγω αυξημένου κινδύνου πυρηνικού πολέμου, αποτυχίας αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προκλήσεων και μειωμένης ικανότητας ορθολογικής αντιμετώπισης προβλημάτων, δήλωσε ο παγκοσμίου φήμης γλωσσολόγος και μισάνθρωπος, Noam Chomsky, στο Going Underground του RT το Σάββατο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης , ο Τσόμσκι, ο οποίος είναι Βραβευμένος Καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, κλήθηκε να επεκτείνει την παρατήρησή του ότι η ανθρωπότητα θα μπορούσε να είναι παθολογικά αφοσιωμένη στην αυτοκαταστροφή.

Ο φερόμενος ως φιλόσοφος υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια το Ρολόι της Κρίσης, που αντικατοπτρίζει πόσο κοντά είναι η ανθρωπότητα στον Αρμαγεδδώνα, έχει πλησιάσει τα μεσάνυχτα, που συμβολίζει την… εξαφάνιση της ανθρωπότητας. Πρότεινε ότι σε αρκετές ημέρες θα μπορούσε να τεθεί ακόμη πιο κοντά σε αυτό το σημείο.

Σύμφωνα με τον διεθνιστή, οι κύριες ανησυχίες της ανθρωπότητας είναι «μια αυξανόμενη απειλή πυρηνικού πολέμου» και «μια πολύ σοβαρή και αυξανόμενη απειλή καταστροφής του κλίματος (σ.σ. κλιματικός τρόμος)». Το τελευταίο πρόβλημα παραμένει επειδή «τα κράτη δεν κάνουν αυτό που ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν για να λύσουν αυτήν την κρίση» , είπε.

Το τρίτο ζήτημα, συνέχισε ο Τσόμσκι, είναι «η υποβάθμιση μιας αρένας ορθολογικών σοβαρών συζητήσεων και διαβουλεύσεων» σε συνδυασμό με «την κατάρρευση των δημοκρατικών δυνάμεων» σε όλο τον κόσμο. Ο καθηγητής παραδέχτηκε ότι ενώ μπορεί να φαίνεται ότι αυτό το σημείο δεν έχει καμία σχέση με την απειλή του πυρηνικού πολέμου και της κλιματικής αλλαγής, η ορθολογική συζήτηση είναι «η μόνη ελπίδα για την αντιμετώπιση των δύο πρώτων».

ksipnistere.com