«Στο ύψος τους» στάθηκαν και οι Μητροπολίτες Κέρκυρας κ. Νεκτάριος και Πειραιώς κ.Σεραφείμ

Ως «Ο τελευταίος επιζών» της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο σεβάσμιος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στην σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του «γάμου» και κυρίως για την τεκνοθεσία ανήλικων παιδιών από τους ΛΟΑΤΚΙ+.

Μιας συνεδρίασης, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που εξέδωσε μια τυπική ανακοίνωση και… μέχρι εκεί!
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας το είπε ευθέως: «Τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου υπονομεύει το Έθνος και υπο την έννοια αυτή λειτουργεί αντεθνικά». Και πρότεινε να διοργανωθεί συλλαλητήριο, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο.

Συνολικά, οι εξαιρέσεις λίγες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του pronews.gr, με τον σεβάσμιο κ.Νικόλαο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, να ηγείται αυτών.

Ένας Μητροπολίτης με μόρφωση και επιστημονική κατάρτιση που κάνει το 99% του υπουργικού συμβουλίου «να κοκκινίζει» από ντροπή και πλέον αρμόδιο επί τ0υ αντικειμένου: Υπήρξε διευθυντής του Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Οι άλλοι δύο, οι Μητροπολίτες Κέρκυρας κ. Νεκτάριος και Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ζήτησαν να επιβληθούν «κυρώσεις» σε όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ακόμη και την επιβολή επιτιμίου.

Ο κ.Νικόλαος δεν μάσησε τα λόγια του, ούτε επιχείρησε να υπεκφύγει: Περιέγραψε την ομοφυλοφιλία ως ψυχιατρική νόσο και ζήτησε την δυναμική αντίδραση της Εκκλησίας έναντι του νομοσχεδίου και έβαλε ευθέως κατά τη κυβέρνησης και των κομμάτων.

«Από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής».

«Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο, αλλά ότι το υποστηρίζουν και το προβάλλουν ως πρόοδο» σημειώνει επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για τις δηλώσεις του λέγοντας ότι «κάτι παραπάνω γνωρίζει για το τι είναι ἁµαρτία ὁ Απόστολος Παύλος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο».

Οι σπουδές του μεγάλου αυτού ιεράρχη: Φυσικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ελαβε το πτυχίο του με άριστα.

Μετά τη συμπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στις Η.Π.Α., στην Αστροφυσική (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ) και βρέθηκε στη NASA για περισσότερο από έναν χρόνο.

Σπούδασε σε διδακτορικό επίπεδο (PhD) Μηχανολογία και Βιοϊατρική Τεχνολογία (Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ΜΙΤ.

Ακολούθως και παράλληλα προς την επιστημονική του έρευνα σπούδασε την επιστήμη της Θεολογίας στην Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, από όπου και έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology.

Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του M.I.T., στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

pronews