Ο ψευτογιατρός πουλούσε ελπίδα στα θύματά και σκορπούσε θάνατο – Δρούσε ανενόχλητος για σχεδόν μία δεκαετία

Παντρεμένος με γνωστή αθλήτρια του στίβου της δεκαετίας του ’80 και πατέρας τριών νεαρών αγοριών είναι ο 66χρονος ψευτογιατρός από τα Καλύβια, ο οποίος εμφανιζόταν ως ειδικός στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, με αποτέλεσμα να εξαπατήσει πολλούς ανθρώπους, εκ των οποίων πέντε έχασαν τη ζωή τους από τη δήθεν «πρωτοποριακή θεραπεία» με βλαστοκύτταρα που τους πρότεινε.

Ο ψευτογιατρός, τα στοιχεία του οποίου είναι θέμα ημερών να δουν το φως της δημοσιότητας, προκειμένου όσοι εξαπατήθηκαν να τον αναγνωρίσουν και να τον καταγγείλουν στις Αρχές, πριν αποφασίσει να βάλει σε εφαρμογή το επικίνδυνο- για την υγεία- σχέδιο του, διατηρούσε ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο στα Καλύβια.

Με την ιδιότητά του αυτή είχε καταφέρει να εισχωρήσει σε πασίγνωστο προπονητικό κέντρο τένις, μέσα από το οποίο ο δεύτερος του γιος κατάφερε να εξελιχθεί σε σπουδαίο αθλητή με σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το συγκεκριμένο κέντρο επισκέπτεται κάθε φορά που βρίσκεται στην Αθήνα ο κορυφαίος Στέφανος Τσιτσιπάς και ο πατέρας του. Ο ειδικός είχε αναλάβει την αποκατάσταση ενός τραυματισμού που είχε στο χέρι, ένας από τους πιο ταλαντούχους Ρουμάνους παίκτες του τένις, που είχε επιλέξει το προπονητικό κέντρο για προετοιμασία.

Εκτός όμως από τον τενίστα γιο, καριέρα στο τραγούδι κάνει αυτή την ώρα και ο βενιαμίν της οικογένειας, ο οποίος στα παιδικά του χρόνια υπήρξε πρωταθλητής ιστιοπλοΐας. Ο νεαρός τραγουδιστής ξεκίνησε την καριέρα σου μέσα από το «Τhe Voice», όπου στην πρώτη οντισιόν κατάφερε να γυρίσει και τις τέσσερις καρέκλες των κριτών που έδωσαν μάχη για να τον διεκδικήσουν στη δική τους ομάδα.

Νικητής στέφθηκε ο Σάκης Ρούβας, ενώ στο παιχνίδι παρέμεινε τουλάχιστον μέχρι και το 2ο live.

Τα θύματα του 66χρονου ψευτογιατρού αλλά και του Γερμανού συνεργού του πίστεψαν στην «ελπίδα» που πουλούσαν οι δύο άνδρες και τους εμπιστεύθηκαν να ακολουθήσουν τη δήθεν πρωτοποριακή φαρμακευτική αγωγή που τους πρότειναν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση του 66χρονου ψευτογιατρού ξεκίνησε το 2009 και διήρκησε μέχρι το Νοέμβριο του 2020. Ωστόσο, οι Αρχές εξετάζουν και περιπτώσεις καταγγελιών από το 2002. Τα θύματα του ψευτογιατρού αλλά και του συνεργού του ήταν ασθενείς από πολλές περιοχές της χώρας όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Κέρκυρα και η Χίος.

Ο Γερμανός συνεργός του είχε βγάλει ΑΦΜ στην Ελλάδα και προσέφερε υπηρεσίες στο γραφείο του 66χρονου. Ο 66χρονος παρουσιαζόταν ως φυσίατρος επιδεικνύοντας ένα χαρτί από σεμινάριο στην Αμερική.

Η βίλα «φρούριο» στα Καλύβια
Το σπίτι του ψευτογιατρού στα Καλύβια Αττικής, όπου τελευταία το χρησιμοποιούσε και σαν ιατρείο, θυμίζει φρούριο. Ψηλοί τοίχοι σε μια έκταση σχεδόν ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου.
«Πριν 6, 7 χρόνια πήραμε μια αλοιφή γιατί είχαμε κάτι πόνους στη μέση. Τη μία φορά την πήραμε 25€ και την άλλη παρήγγειλα, ακόμα ζούσε η αδελφή μου. Την επόμενη φορά μου την δίνανε 100», δήλωσε μιλώντας στο Mega γειτόνισσα του ψευτογιατρού.

Εναντίον του ψευτογιατρού που είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και πατέρας τριών παιδιών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και κατά συρροή.

Ευρήματα «φωτιά»
Η πρώτη καταγγελία για απάτη μόνο έγινε το 2016 στην Αθήνα. Το 2019 για την υπόθεση αυτή του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα. Έκλεισε το ιατρείο του και εκτιμάται ότι συνέχισε την δράση του στο σπίτι του έως τα τέλη του 2022.

Σε οικίες και σε κλινικές όπου πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων φιαλίδια με σκευάσματα καμίας φαρμακευτικής χρήσης, φάκελοι με ονόματα ασθενών με ιατρικές γνωματεύσεις, πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρα, συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα δίκανο και χρηματικό ποσό 1.850€.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τραγικές ομοιότητες με εκείνη του Dr Kontos, την πρώτη περίπτωση ψευτογιατρού στη χώρα μας, που προκάλεσε τον θάνατο επτά ασθενών.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης τόσο για τον 66χρονο ψευτογιατρό και τον 72χρονο συνεργό του για να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Η πλατφόρμα στο διαδίκτυο που αποκαλύπτει τους «μαϊμού» γιατρούς
Μετά και τη δεύτερη υπόθεση με ψευτογιατρό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πήρε τα μέτρα του για να καταλαβαίνουν οι πολίτες εάν κάποιος είναι πραγματικός γιατρός.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν στο ψηφιακό μητρώο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το ονοματεπώνυμο του ιατρού που τους ενδιαφέρει και να διαπιστώσουν εάν φέρει την ιδιότητα του γιατρού ή όχι.

απο makeleio.gr