Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από την ΣΘΕ φωνάζοντας συνθήματα

Περισσότερες από 40 προσαγωγές πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ἐνταση στην Θεσσαλονίκη.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα έξω από την ΣΘΕ φωνάζοντας συνθήματα κατά της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα και ζητούν από τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν από το campus.

Μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ κατήγγειλαν ότι δεν είδαν παρουσία εισαγγελέα κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, μολονότι είχαν ενημερωθεί για το αντίθετο.

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση

Φοιτητές να τοποθέτησαν θρανία στην είσοδο του κτηρίου, προκειμένου να εμποδίσουν την Αστυνομία.

Πρύτανης ΑΠΘ: Οι Αρχές μπορούν να επέμβουν αυτεπάγγελτα
«Η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει την δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από την δράση οργανωμένων ομάδων, που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό» δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου, Χαράλαμπος Φείδας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με την δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν την “μοναδική αλήθεια” τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν την λειτουργία των ΑΕΙ» προσέθεσε.

«Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες Αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις» κατέληξε.