Αυξάνονται οι φωνές ΜΜΕ που καταγγέλλουν την παγκόσμια ενδυνάμωση της λογοκρισίας!

Στο επίκεντρο, όπως έχετε διαβάσει στο ΕΛ, βρίσκεται η Αυστραλία, καθώς μετά το μαχαίρωμα του ορθοδόξου επισκόπου, Mar Mari Emanuel, στην εκκλησία του Σίδνεϊ, η αυστραλιανή αστυνομία κατέστησε σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να μοιράζεται ή να διαβάζει πληροφορίες που δεν προέρχονται από «έγκυρες πηγές».

Από την πλευρά του, ο Καναδάς έχει απαγορεύσει την κοινοποίηση συγκεκριμένων ειδήσεων στο Facebook. Η αφήγηση ορίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποχρεώνει την Google να παραδώσει όλα τα ιστορικά αναζήτησης που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση «λάθος πραγμάτων» στο YouTube, κάτι που είναι εντελώς ασαφές.

Η Σκωτία έχει προωθήσει νόμους για την ρητορική μίσους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε 7 χρόνια φυλάκιση.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας μπλοκάρει το Twitter/X!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας λέει ότι όποιος κάνει δωρεές σε μια λεγόμενη «ακροδεξιά οργάνωση» θα πρέπει να παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή.

Η Κένυα ξεκίνησε ένα πιστωτικό σκορ άνθρακα με προοπτική να περιορίζει ενδεχομένως χιλιάδες από το να αγοράζουν τρόφιμα.

Γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ:

«Η λογοκρισία που βλέπουμε θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα δυστοπικό τεχνοκρατικό περιβάλλον με πόλεις 15 λεπτών, ψηφιακά αναγνωριστικά, κοινωνική πίστωση, πιστώσεις άνθρακα, CBDC (ψηφιακά νομίσματα κεντρική τράπεζας) και κοινωνικά συσσίτια».

EL