Εννέα μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ο απίστευτος λόγος που προκλήθηκε μαζική δηλητηρίαση παιδιών στην Γερμανία…

Συγκεκριμένα, εννέα μαθητές δημοτικού στο Άρενσφελντ του Βραδεμβούργου μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης, ενώ 14 ακόμη επέστρεψαν για ανάρρωση στο σπίτι τους. Τι προηγήθηκε; Εισέπνευσαν μολυσμένα αέρια από το σύστημα αποχέτευσης! Ναι, σωστά διαβάσατε.

Σύμφωνα δε, με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, τα παιδιά της μίας τάξης παρουσίασαν -ταυτόχρονα- συμπτώματα δηλητηρίασης, με έντονο πονοκέφαλο και εμέτους. Η τάξη, όπως ήταν λογικό κι επόμενο, εκκενώθηκε με συνοπτικές δικαδικασίες και στο σχολείο αφίχθησαν άμεσα 20 ασθενοφόρα και αρκετοί διασώστες! Ο πανικός ωστόσο είχε κυριεύσει άπαντες. Στιγμές σοκ για μαθητές, εκπαιδευτικούς και φυσικά τους γονείς που ενημερώθηκαν σχετικά.

Εννέα μάλιστα από τα παιδιά χρειάστηκε να διακομιστούν στο κοντινότερο νοσοκομείο, ενώ τα υπόλοιπα 14, τα οποία παρουσίασαν ελαφρύτερα συμπτώματα, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Να σημειωθεί, πως το ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης αποκλείστηκε. Όπως διαπιστώθηκε, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, είχε σπάσει μία ειδική βαλβίδα στο σύστημα αποχέτευσης. Με αποτέλεσμα, να απελευθερωθούν μολυσμένα αέρια στην ατμόσφαιρα. Κια βέβαια ξεκίνησε -πάραυτα- η εργασία αποκατάστασης της ζημιάς, αν και η γενική αναστάτωση δεν έλεγε να κοπάσει.