Περιμένουν τις εκλογές…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ψιθύρους, ο Αλέξης Τσίπρας έχει την παραίτησή του έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή!!!

Ωστόσο, έχει συμφωνηθεί πως δεν θα υπάρξουν διαδικασίες έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και όλα θα συζητηθούν την επομένη!

Πάντως ακούγεται όλο και περισσότερο πως ο Τσίπρας δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν από την ηγεσία του κόμματος. Οι εκλογές που έρχονται είναι φοβερά κρίσιμες για το μέλλον του.

Δεν κρίνεται μάλιστα τυχαίο πως ο επικεφαλής της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος φέρεται να είναι σε ανοιχτή γραμμή με Ευκλείδη Τσακαλώτο, ζήτησε να συνταχθούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, νέα στελέχη που διακρίθηκαν στις κάλπες (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος).  Είναι εκείνα τα στελέχη που θα προετοιμάσουν το περιβάλλον του νέου επικεφαλής, αν φύγει ο Τσίπρας;;;

Η συμπεριφορά Παπαδημούλη φέρεται να προκάλεσε οργή στους προεδρικούς – Σπίρτζης, Δούρου, Παππάς – με τους δυο τελευταίους να περνάνε στην αντεπίθεση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής είπε: «Εγώ ξαφνιάστηκα. Ο κ. Παπαδημούλης εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του, ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια θα τα πούμε και αυτά. Οι δηλώσεις του στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια.».

Μετά τα πυρά της Ρένας Δούρου για τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη, την σκυτάλη πήρε ο Νίκος Παππάς:

«Για την δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη θα έπρεπε κανένας να υπολογίσει ότι σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες. Αυτή είναι η ουσία. Είναι μία πολιτική άποψη, που είναι τελείως άστοχη και εκτός τόπου και χρόνου».

Λέγεται λοιπόν πως το μήνυμά τους δεν απευθυνόταν τόσο στον Δημήτρη Παπαδημούλη, όσο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στους «53» ή ευρύτερα στην Ομπρέλα, την αριστερή τάση, η οποία θέτει, κατά πολλούς, με τον τρόπο που κινείται, θέμα ηγεσίας, παρότι γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μέχρις τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να εμποδιστούν φράσεις, όπως για παράδειγμα του Στέλιου Κούλογλου, πως τις περισσότερες ευθύνες για την συντριπτική ήττα έχει ο Αλέξης Τσίπρας.

el.gr