Νεκροψία-νεκροτομή έγινε σήμερα, στο βρέφος που βρέθηκε νεκρό χθες, δίπλα από τη μητέρα του, στο Κρυονέρι στην Καβάλα.

Η ιατροδικαστής Κομοτηνής Αικατερίνη Αποστολίδη στην έκθεσή της κάνει λόγο για πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπως αναφέρει το proininews.gr.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών-τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία θα γίνουν γνωστά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως περιέγραψε ο θείος του παιδιού, η μητέρα είπε στην οικογένειά της πως τάισε το βρέφος στις 6 το πρωί και ξάπλωσε για να κοιμηθεί έχοντας το αγοράκι στην αγκαλιά της.

«Δύο ώρες αργότερα, που ξύπνησε, ήταν νεκρό δίπλα της», ανέφερε στο protothema.gr ο αδελφός της μητέρας, μην μπορώντας να πιστέψει την ασύλληπτη τραγωδία. «Φώναζε και έτρεξε να βρει τον πατέρας μας. Όταν το πήρε στην αγκαλιά του, το μωρό ήταν παγωμένο και η αδελφή μου κατέρρευσε», σημειώνει.

Το βρέφος ήταν το δεύτερο παιδί της οικογένειας ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αγνώστου πατρός. Η γυναίκα φιλοξενείται στο σπίτι των γονιών της στο Κρυονέρι Καβάλας και το βρέφος διακομίστηκε από εκεί χωρίς τις αισθήσεις του, στις 08:40, στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ την έρευνα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Κρηνίδων.