Σενάρια ηττοπαθειας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σιγά σιγά βιώνουν την «πολιτική μοναξιά» στο πεδίο των δημοσκοπήσεων.
Μπορεί όλοι να συμφωνούν ότι οι μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι μια «φωτογραφία της στιγμής», κανείς όμως δεν αρνείται ότι διαμορφώνουν ένα κλίμα τόσο στους πολίτες όσο και στο εσωτερικό των κομμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι και το καλύτερο, γεγονός που προκαλεί έναν προβληματισμό για τα επόμενα βήμα τα και ειδικά στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. 
Εύκολα κάποιος μπορεί να διακρίνει την απουσία του ενθουσιασμού από την προεκλογική πορεία και την αδυναμία επικοινωνιακής προσέγγισης των πολιτών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει ως πολιτικό αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη, με την πόλωση μεταξύ των δυο κομμάτων καθημερινά να κλιμακώνεται. 
Με δεδομένο ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει θέσει τον πήχη για το κόμμα του στη δεύτερη θέση, το ορατό ενδεχόμενο να τερματίσει στη τρίτη θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την ηγεσία, καθώς θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει δυσάρεστες πολιτικές εξελίξεις για το κόμμα.
Εάν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, τότε είναι σίγουρο ότι την επόμενη μέρα των εκλογών οι φωνές αμφισβήτησης μέσα στο ΠΑΣΟΚ θα ενταθούν. 
Μπορεί όμως να είναι καθαρά ένα συγκυριακό φαινόμενο και το επόμενο διάστημα να φορτσάρει, αλλά η πολιτική κλεψύδρα δεν είναι ανεξάντλητη, πόσω μάλλον όταν η επιλογή του «Κανένα» ενισχύεται διαρκώς. 

Ζήτημα πλέον αν το ΠΑΣΟΚ αντέξει να κρατήσει την 3η θέση

Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα ακόμη μιας δημοσκόπησης, της Prorata για το Attica. 
Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», αφενός το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι όλων των υπολοίπων παραμένει μεγάλο με 33%, αφετέρου το 40% όσων ερωτήθηκαν δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν. 
Πάντως το ζήτημα πλέον, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, δεν είναι η τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ, αλλά η εντεινόμενη προσέγγιση της τρίτης θέσης από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου
Ακόμη και να μην κατρακυλήσει στην τέταρτη θέση το ΠΑΣΟΚ, εάν η διαφορά του με το κόμμα του κ. Βελόπουλου είναι οριακή, τότε το πρόβλημα το έχει Ανδρουλάκης… 

Αστειότητα το tik tok του Ανδρουλάκη

Η προσπάθεια των ημερών του κ. Ανδρουλάκη να ανταγωνιστεί τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσω TikTok είναι επιεικώς λίγη και κωμική.
Μετά το περίφημο βίντεο με τους χοχλιούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ξαναχτύπησε» με νέο βίντεο που ανέβασε στη δημοφιλή για τους νέους πλατφόρμα αγγίζοντας όμως αυτή τη φορά ένα φλέγον θέμα για αυτούς όπως είναι το Στεγαστικό. 
Στο νέο του βίντεο στο TikTok ο κ. Ανδρουλάκης αφήνει στην άκρη τις χιουμοριστικές απόπειρες και αναφέρεται στη στεγαστική κρίση και τη ραγδαία αύξηση των ενοικίων και τις προσπάθειες που καταβάλλει το κόμμα του για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. 
Ο ίδιος βέβαια δεν μπορεί να εμπνεύσει με το παράδειγμά του. 
Έχει δεκάδες ακίνητα στο όνομά του και ποτέ δεν δούλευσε στον ιδιωτικό τομέα
Μόνο σε κομματικές θέσεις με παχυλούς μισθούς. Ετσι κάνουν όλοι σπίτια… 

Μαξιμιλιανός 
www.bankingnews.gr