Έχουν καμία σχέση αυτοί οι φιλάργυροι με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό;

Χρονιά αξιοποίησης της περιουσίας της και εξυγίανσης των οικονομικών της είναι το 2023 για την Εκκλησία.
Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου εντατικής αξιοποίησης ακινήτων που έχει βάλει σε εφαρμογή και παρακολουθεί προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την τελευταία τριετία.

Επιδίωξή του είναι, όπως είχε δηλώσει από την αρχή της εκλογής του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του λαού, για φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις. Συγκεκριμένα, το κομμάτι του «ιερού» real estate έχει αναλάβει μία τεχνοκρατική ομάδα υπό τον γενικό διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) π. Νικόδημο Φαρμάκη αλλά πάντα τελούν υπό υψηλή εποπτεία του Αρχιεπισκόπου.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Όμιλος Electra Hotels πλειοδότησε έναντι του Ομίλου Μήτση σε διαγωνισμό για την απόκτηση «ιερού» οικοπέδου φιλέτου στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα ο διαγωνισμός διεξήχθη από την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών ΕΚΥΟ, και αφορά στην αξιοποίηση του σημαντικού οικοπέδου των 1.346 τ.μ., στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή.

Υπογραμμίζεται ότι το οικόπεδο βρίσκεται πλησίον της ΧΑΝΘ, στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, στο οποίο επί πολλά χρόνια λειτουργεί υπαίθριο πάρκινγκ.

Επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο οικόπεδο έχουν στο παρελθόν διενεργηθεί διαγωνισμοί που όμως απέβησαν άκαρποι.

Τούτων δοθέντων ο όμιλος Electra ενισχύει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά το Electra Palace στην οδό Αριστοτέλους δρομολογεί την ανέγερση νέου 5 αστέρων ξενοδοχείου, αυτή τη φορά πλησίον στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ η οποία ειρήσθω εν παρόδω θα αναβαθμιστεί ριζικά.

Σύμφωνα με πηγές της Βορείου Ελλάδος το επενδυτικό project της Electra Hotels προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχείου 11 οροφών με δυναμικότητα 165 πολυτελών δωματίων και συνολική δομημένη επιφάνεια της τάξης των 6.500 τετραγωνικών μέτρων.

karditsastakra.com