Μια ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας συνεργάζεται με δισεκατομμυριούχους του κλίματος για να ελέγξουν τα σενάρια του Χόλιγουντ και να προωθήσουν την προπαγάνδα της καταστροφής του κλίματος μέσω ταινιών και της τηλεόρασης.
Η ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα -που ακούει στο όνομα “Good Energy”- επιδιώκει να συνεργαστεί με συγγραφείς του Χόλιγουντ για να εμφυσήσει αφηγήσεις για την κλιματική αλλαγή στα σενάρια ταινιών.

Στο “εγχειρίδιο παιχνιδιού” τους σημειώνουν ότι το κλίμα μπορεί να είναι ένας “γενεσιουργός φακός με τον οποίο μπορεί να δει κανείς οποιοδήποτε θέμα ή χαρακτήρα”. Η ομάδα δίνει οδηγίες στους σεναριογράφους του Χόλιγουντ να κάνουν τους χαρακτήρες πιο σχετικούς, κάνοντάς τους να δείχνουν θυμό, κατάθλιψη και θλίψη απέναντι στην “κλιματική κρίση”.

Η ακτιβιστική ομάδα στηρίζεται από ιδρύματα δισεκατομμυριούχων, όπως το Bloomberg Philanthropies, η Sierra Club, το Walton Family Foundation, το Doc Society Climate Story Unit, το Earth Fund και το Climate Emergency Fund.

Οι ακτιβιστές του κλίματος δεσμεύονται να διεισδύσουν στις μισές από τις νέες ταινίες του Χόλιγουντ τα επόμενα τρία χρόνια
Η Good Energy υπόσχεται να ενσταλάξει την κλιματική κινδυνολογία σε όλους τους τύπους ταινιών. Η κλιματική τους καταστροφή θα προωθηθεί σε ταινίες που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. Η ομάδα δημοσίευσε πρόσφατα το “Playbook for Screenwriting in the Age of Climate Change”. Ισχυρίζονται ότι το εγχειρίδιο παιχνιδιού είναι “πλέον ο οδηγός της βιομηχανίας για την ενσωμάτωση του κλίματος σε κάθε ιστορία ή είδος”.

Η Good Energy έχει ήδη ανακοινώσει μια συνεργασία με την Apple TV+ και τον Scott Z Burns για τη σειρά Extrapolations. Η σειρά θα διερευνήσει πώς η αλλαγή του κλίματος του πλανήτη θα επηρεάσει την οικογένεια, την εργασία, την πίστη και την επιβίωση. Ο όμιλος έχει “αφιερωθεί” στη μεταμόρφωση της σύγχρονης τηλεόρασης και του κινηματογράφου, εξασφαλίζοντας ότι, κατά τα επόμενα τρία χρόνια, το 50% των νέων προγραμμάτων θα περιλαμβάνει πλοκή και χαρακτηρισμό της κλιματικής αλλαγής.

Η Good Energy θέτει μερικές επιλογές για τους κινηματογραφιστές: “Ας επαναπροσδιορίσουμε πώς μοιάζει για έναν χαρακτήρα να τρώει μια διατροφή πλούσια σε φυτά, να συμμετέχει σε μια διαμαρτυρία ή να ανακυκλώνει vintage ρούχα. Και αν η ιστορία σας απαιτεί ένα γιοτ, γιατί να μην το κάνετε ηλιοκίνητο”.

Η προπαγάνδα της καταστροφής του κλίματος δεν φαίνεται να είναι πολύ αποτελεσματική στον κινηματογράφο, μέχρι στιγμής. Κατά τη διάρκεια της συνόδου COP 26 του 2021 στη Γλασκώβη, η υστερία για την κλιματική αλλαγή ενσωματώθηκε σε επτά προγράμματα σαπουνόπερας, μεταξύ των οποίων το Coronation Street και το Eastenders. Η προπαγάνδα της κλιματικής καταστροφής εισήχθη σε υπάρχουσες ιστορίες και δεν έτυχε καλής υποδοχής, καθώς το κοινό απομακρύνθηκε από το δόγμα.

Οι δισεκατομμυριούχοι του κλίματος γίνονται πλουσιότεροι, χρησιμοποιώντας ομάδες ακτιβιστών ως πιόνια για να χειραγωγούν τις μάζες
Οι δισεκατομμυριούχοι του κλίματος συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την προπαγάνδα για το δικό τους κέρδος, σε έναν κύκλο τρομολαγνείας και εκκλήσεων για δράση που εκμεταλλεύονται τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Τεχνικά, αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι του κλίματος επικυρώνονται και γίνονται πλουσιότεροι όταν χρησιμοποιούν ομάδες ακτιβιστών ως πιόνια. Προκειμένου να μπερδέψουν, να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τις μάζες, αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι χρησιμοποιούν τους πιο φωνακλάδες, τους πιο εύπιστους, τους τύπους ανθρώπων που δείχνουν αρετή για να στηρίξουν τις αφηγήσεις τους και να προωθήσουν τον κολεκτιβισμό. Καθώς αυτές οι αφηγήσεις για την κλιματική αλλαγή εμπεδώνονται στο υποσυνείδητο των ευαίσθητων νέων, ο κύκλος της κλιματικής υστερίας συνεχίζεται. Καθώς το παράλογο κίνημα μεγαλώνει, η παγκόσμια ελίτ γίνεται πιο ισχυρή και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν κάτω από τις ακριβές και περιοριστικές πολιτικές τους.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ χρηματοδοτεί την υστερία μέσω του μη κερδοσκοπικού του οργανισμού Bloomberg Philanthropies. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός επιδιώκει να χειραγωγήσει τους πολιτικούς κάνοντας πλύση εγκεφάλου στις μάζες ώστε να αναλάβουν δράση, σημειώνοντας ότι “η ακριβής και σχετιζόμενη αφήγηση για τις επιπτώσεις του κλίματος και τις λύσεις μπορεί να αυξήσει την υποστήριξη του κοινού και να παρακινήσει τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων”. Το Climate Emergency Fund χρηματοδοτείται από την Aileen Getty, αυτή που χρηματοδοτεί τις διαδηλώσεις Just Stop Oil, οι οποίες σαμποτάρουν κρίσιμες ενεργειακές υποδομές.

Η Good Energy και οι κινδυνολόγοι του κλίματος είναι μέρος μιας αυτοκτονικής λατρείας θανάτου που επιδιώκει το “καθαρό μηδέν” άνθρακα. Για να φτάσουν εκεί, επιθυμούν μια ολοκληρωτική προσέγγιση και παγκόσμια διακυβέρνηση. Στον πραγματικό κόσμο, ο άνθρακας είναι το θεμέλιο των βιολογικών συστημάτων και το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα θαυματουργό μόριο της ζωής που χρησιμοποιούν τα φυτά κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης για να δώσουν πίσω το οξυγόνο. Αν αυτοί οι ακτιβιστές νοιάζονταν πραγματικά για τον πλανήτη, θα επικεντρώνονταν σε θέματα όπως η ρύπανση και η απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων και των χημικών ουσιών που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα από τα τρόφιμα και το νερό.

Ωστόσο, αυτά τα πιόνια του κλίματος έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και ελέγχονται, και μπορούν μόνο να ξεστομίζουν υστερικές αφηγήσεις, ενώ ισχυρίζονται ότι είναι της “επιστήμης”. Το δόγμα τους είναι προφανές και ο υπόλοιπος κόσμος αντιλαμβάνεται το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι επενδύουν περισσότερο στον έλεγχο των αφηγήσεων παρά στη βελτίωση του κόσμου γύρω τους.

katohika